Okładka książki - Szczęście w wielkim mieście

Szczęście w wielkim mieście

Myślisz, że twoje życie jest pozbawione blasku i radości. Czujesz, że straciłaś sens i nie żyjesz pełnią życia, że inaczej sobie to wszystko wyobrażałaś. Przestałaś wierzyć, że coś się zmieni. A może uwierzyłaś, że dla ciebie jest już za późno na szczęście.

Zatrzymaj się na chwilę i pomyśl o jakim życiu marzysz. Skąd wziąć siły, żeby zrobić ten pierwszy krok? W jaki sposób pokonać lęk przed zmianą i porażką? Co zrobić z czarnymi myślami i uwierzyć, że Bogu naprawdę nic się nie wymyka? Czy w dzisiejszym wielkim mieście wiara może być jeszcze kompasem?

Poznaj niezwykłe historie siedmiu kobiet, które zmieniły swoje życie, postanowiły zaufać, zawalczyć o siebie i wbrew przeciwnościom losu odnalazły drogę do szczęścia, zaczynając wszystko od nowa.
***
„Szczęście w Wielkim Mieście” to nie jest klasyczny poradnik, pokazujący jak osiągnąć szczęście. To zbiór historii pełnych inspiracji i wskazówek. O kobietach - dla kobiet.
W książce tej zawarte jest siedem różnych rozmów, w których każda kobieta dzieli się swoim doświadczeniem i na swoim przykładzie opowiada czym dla niej jest szczęście i jak je odnalazła. Każdy wywiad opatrzony jest krótkim słowem wstępu, w którym autorka daje wgląd do swojego życia. Dzieli się z czytelnikami ważnymi momentami ze swojego życia, swoimi przemyśleniami itp.
Miałam już okazję poznać dwie książki pani Kasi – „Bóg w Wielkim Mieście” i „Kobieta w Wielkim Mieście”. Każda z nich, podobnie jak i „Szczęście w Wielkim Mieście” zostały przepięknie wydane.
Książka ta przepełniona jest nadzieją i spokojem. Jej lektura daje chwilę wytchnienia. Ma ona wydźwięk religijny, ale nie ma w tym nachalności. Myślę, że każdy znajdzie w niej coś dla siebie.

Moja ocena: 8/10

Informacje dodatkowe o Szczęście w wielkim mieście:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2022-01-31
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Dodał/a opinię: Anna Pasiut

Tagi: Literatura faktu bóg

Zobacz opinie o książce Szczęście w wielkim mieście

Kup książkę Szczęście w wielkim mieście

Bóg w moim domu
Katarzyna Olubińska0
Okładka ksiązki - Bóg w moim domu

Pozwól nadziei rozkwitnąć na nowo Kanapa, stół, okno z widokiem na niebo - to od jakiegoś czasu cały nasz świat. Wśród czterech ścian...

Puste miejsca
Katarzyna Olubińska0
Okładka ksiązki - Puste miejsca

W pierwszej części tej nietypowej książki odnajdziesz słowa Kasi. Druga część czeka na wypełnienie twoimi słowami. Niech ta pusta przestrzeń stanie się...