Okładka książki - Szeleszcząca śmierć

Szeleszcząca śmierć

Wrzesień 2017 rok, Warszawa, początek roku szkolnego. Dzieci wracają do nauki, a dorośli do swoich obowiązków. W jesiennych klimatach dochodzi do serii morderstw. Ofiarami są dość majętnych ludzi są to: prawnicy, przedsiębiorcy, inwestorzy.

~

Rysopis przestępcy jest dość kontrowersyjny i nie do przyjęcia przez policję MSW. Wydaję się to zbyt fantastyczne, a sami świadkowie są zbyt mało wiarygodni. Sprawę prowadzi komisarz Konieczny, który musi się zmagać nie tylko z charakterem tego wyjątkowego śledztwa, przełożonymi oraz politykami.

~

Czy komisarz rozwiąże sprawę? Kto będzie seryjnym zabójca? Dlaczego akurat szeleszcząca śmierć?

Akcja książki na początku toczy się swoim wolnym tempem. Śledztwo stoi w miejscu, aż w końcu wszystko obraca się o 180 stopni i nabiera rozmachu. Tak mnie pochłonąła, że musiałam dobrnąć do końca tej wciągającej historii.

~

Jest to co prawda kolejny tom serii, ale ja czytałam tylko ten i całkiem szybko i zgranie odnalazłam się w ciągu wydarzeń. Było to moje pierwsze spotkanie z piórem autora i bardzo miło je spędziłam. Książka napisana jest w dość lekkim języku lecz zawiera w sobie wulgaryzmy więc nie dla młodzieży.

~

Podobało mi się to jak autor świetnie trzymał czytelnika w niepewności do końca stron historii. Tajemniczość szeleszczącej śmierci i rozwiązanie, kto nią jest mnie zaskoczyło. Nie stawiałam akurat na tego bohatera. Zakończenie trochę mnie zniesmaczyło, bo urwało się w najgorszym możliwym momencie... A dlaczego? Bo ja chce wiedzieć co się stało z komisarzem...

~

Polecam Wam bo to naprawdę wciągająca książka kryminalna, z kilkoma morderstwami na czele. Każdy fan tego gatunku się w niej odnajdzie. Bardzo polubiłam komisarza Koniecznego aczkolwiek trochę ma zbyt porywczy temperament jak na śledczego glinę. Niektóre jego zbyt pochopnie decyzje mogą wiele kosztować jego samego jak i jego bliskich. Książka mi się podobała i czekam na dalsze losy tego bohatera, a po poptzednie tomy muszę sięgnąć.

Dziękuję wydawnictwu Skarpa Warszawska za egzemplarz do recenzji ♥️

Informacje dodatkowe o Szeleszcząca śmierć:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2024-01-24
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Zobacz opinie o książce Szeleszcząca śmierć

Kup książkę Szeleszcząca śmierć

Dywanik rzadko kiedy oznaczał chęć spotkania się z podwładnym w celu pochwalenia go lub podziękowania za wysiłek. Jak wszędzie, także w policji góra zapraszała do siebie dół najczęściej po to, żeby zademonstrować swoje niezadowolenie albo w najlepszym wypadku gospodarskie, ojcowskie wręcz zainteresowanie sprawą.

Piątek rano, wielu startuje jak najwcześniej może, bo wiedzą panowie, dzisiaj słoje ewakuują się ze stolicy.

Więcej cytatów z tej książki

Odzyskany 46
Grzegorz Kalinowski0
Okładka ksiązki - Odzyskany 46

Sensacyjna opowieść o trudach i niebezpieczeństwach powojennego życia, w której fikcja przeplata się z historycznymi wydarzeniami. Polska, sierpień 1945...

Śmierć frajerom. Na beczce prochu
Grzegorz Kalinowski0
Okładka ksiązki - Śmierć frajerom. Na beczce prochu

Bestsellerowy cykl ,,Śmierć frajerom" w kolejnej odsłonie. Heniek rusza w przymusową, pełną przygód i romansów podróż po Europie. Zaczyna od zaokrętowania...