„Ta książka naprawi Twoje życie” - odrazu na wstępie napiszę, że z całą pewnością nie moje. Jednak na pewno jest to pozycja, która zasługuje na uwagę. Przede wszystkim dlatego, że cała wiedza opiera się na nauce i wielu badaniach naukowych. Nie są to informacje wyssane z palca, a czysta nauka i ewentualne doświadczenia autorki.
Całość została napisana bardzo ciekawie i pomimo, że znajdziemy w treści troszeczkę bardziej specjalistyczny język to jednak nikt nie będzie miał problemów z jej zrozumieniem. Znajdziemy tutaj chociażby informacje o funkcjonowaniu naszego mózgu, nawykach i programowaniu samego siebie. Przekonamy się co może okazać się być dla nas lepsze i w jaki sposób odmienić życie, aby czerpać z niego jak najwięcej. Nikt nas tutaj do niczego nie przekonuje. Jedynie poznajemy dane. Każdy rozdział zakończony jest podsumowaniem, które zostało przedstawione na zasadzie podpunktów. Dzięki temu w każdej chwili możemy wrócić do najważniejszych rzeczy i z łatwością sobie o nich przypomnieć.
„Ta książka naprawi Twoje życie” to jeden z wielu poradników jakie miałam okazję czytać. Czy dowiedziałam się czegoś nowego? Zdecydowanie nie, jednak z całą pewnością autorka przekazała całą wiedzę w najlepszy sposób. Dlatego czytając książkę nie czułam nudy, czy znużenia. Jest to książka dla każdego, kto chce zmienić swoje życie. Kto chce zyskać więcej pewności siebie i osiągnąć zamierzone cele. Przekonacie się ile niewiadomych kryje nasz mózg oraz że nie można się nigdy poddawać. Czy warto przeczytać ten poradnik? Zdecydowanie tak!
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-02-16