Okładka książki - Tajemnice Tumskiej Góry

Tajemnice Tumskiej Góry

Przygoda, tajemnica, niebezpieczeństwo. Lubicie to w książkach?

Duch Ślepca nawiedza Andrzeja podczas porannego biegania. Mężczyzna miał szczęście, bo przeżył. Inni, którzy go spotkali  zmarli. Czego chce od niego Ślepiec i jaki to ma związek z pobliskim klasztorem?

Dawno się tak dobrze nie bawiłam podczas lektury książki. Szybko się wkręciłam w tą historię i całkowicie w niej przepadłam. Jest ona fantastycznym połączeniem Pana Samochodzika oraz Indiany Jonesa.

Przerażający duch, pokryta gęstym kurzem wielu stuleci tajemnica, ukryte przejścia, mroczne podziemne korytarze, pradawny skarb. Andrzej i jego ekipa nie zdają sobie sprawy z czyhających na nich niebezpieczeństw. Śmierć niosą nie tylko pułapki ukryte w lochach, ale też wrogowie skryci pod płaszczykiem przyjaźni.

„Tajemnice Tumskiej Góry” pędzą niczym górski strumień po roztopach. Zaskakują, oszałamiają i wciągają w swej mętne wiry.  Kim jest Ślepiec? Co ukryte jest w lochach klasztoru? Nie zaśniemy dopóki nie odkryjemy wszystkich odpowiedzi.

Książka kierowana jest do nastolatków (10+). Jest jednak tak świetnie i na poważnie napisana, że starszy czytelnik też będzie miał mnóstw frajdy.

Na koniec jeszcze parę słów o wspaniałej szacie graficznej tej książki: twarda okładka, cudowna faktura papieru, przyciągające wzrok ilustracje.  To się musi podobać.

Informacje dodatkowe o Tajemnice Tumskiej Góry:

Kup książkę Tajemnice Tumskiej Góry

Opowieść wigilijna
Jacek Ostrowski0
Okładka ksiązki - Opowieść wigilijna

Tym razem Zuza Lewandowska musi się zmierzyć z mroczną tajemnicą rodzinną. Zuza jest zmuszona zapukać do drzwi rodziny Marcinkowskich, a to jest niczym...

Śmierć na bogato
Jacek Ostrowski0
Okładka ksiązki - Śmierć na bogato

Czy można sam moment zejścia z tego świata skomercjalizować? Na taki pomysł wpada pewien duchowny, który pod kuratelą Watykanu zakłada zagadkową firmę...

Opad
Opad