Okładka książki - Tajemnicze historie z pogranicza światów

Tajemnicze historie z pogranicza światów

Na jaką ostatnio trafiliście książkę, która kompletnie Wam się nie spodobała? Wymęczyła Was okrutnie, a spodziewaliście się po niej wielkich zachwytów, a to nawet nie było, chociaż ociupinkę dobre🤨
To jest właśnie jedna z tych książek, które okazały się totalnym niewypałem, albo moim złym wyborem czytelniczym. A to tak się kończy wybieranie książek po okładce🤪 Miało być strasznie i mroczno, bo nawet sam tytuł na to wskazuje, a dostałam nuuuudy🥱
Liczyłam na bardziej rozwinięte historie zjawisk paranormalnych, z którymi zetknęli się główni bohaterowie tej książki. A pojawiły się tutaj takie postacie jak Mickiewicz, Krasiński, Izaak Newton, Edison, Himmler czy Judasz. No sami przyznajcie, że postacie zacne, ale dostałam krótkie rozdziały, które w minimalny sposób jedynie nakreśliły temat związany z daną osobą. Cała książka to prawie 30 opowieści z życia osób, które znamy z kart historii, a zaledwie kilka i to mogę je policzyć na palcach jednej ręki, które zaciekawiły mnie w takim stopniu, że kiedy się w nie wkręciłam, to zaraz i rozdział się kończył, a ja czułam ogromny niedosyt. Opisane zostały one w jednym wielkim skrócie, pamiętacie jak kiedyś były streszczenia lektur w pigułce, w tym przypadku było podobnie.
Czytając książki o zjawiskach paranormalnych powinno się mieć ciarki na ciele, włosy stające dęba, powinny targać jakiekolwiek nami emocje, a ja tu nic nie poczułam, jedynie senność. A to chyba nie jest normalna reakcja na czytanie książki o duchach bądź innych zjawach.
Niestety, ale muszę stwierdzić z przykrością, że nie podobała mi się książka. Nie sugerujcie się moją skromną opinią, bo akurat komuś może ona podpasować i uzna, że jest to jedna z lepszych pozycji i zjawiskach nadprzyrodzonych. Pamiętajcie o tym, że każdy ma inne upodobania czytelnicze.

Informacje dodatkowe o Tajemnicze historie z pogranicza światów:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2022-03-23
Kategoria: Poradniki
Dodał/a opinię: Klaudia Hańczuk

Tagi: Zjawiska niewytłumaczalne i paranormalne bóg

Zobacz opinie o książce Tajemnicze historie z pogranicza światów

Kup książkę Tajemnicze historie z pogranicza światów

Miłość
Tadeusz Oszubski0
Okładka ksiązki - Miłość

Do pewnej bydgoskiej galerii sztuki trafiają akty pięknej rudowłosej kobiety. Z pozoru zwykłe obrazy stają się przyczyną serii okrutnych zabójstw...

Tajemnicze artefakty
Tadeusz Oszubski0
Okładka ksiązki - Tajemnicze artefakty

Archeolodzy, historycy, antropolodzy badają artefakty, czyli zabytki będące wytworami rąk człowieka. O jednych można wiele powiedzieć, inne skrywają frapujące...