Okładka książki - Tajne wiadomości i przebrania szpiegów

Tajne wiadomości i przebrania szpiegów

Książki z zadaniami to coś, co uwielbiamy, szczególnie kiedy w środku znajdziemy bardzo różne zagadki, bo takie są o wiele ciekawsze niż tylko skupienie się na jednym typie aktywności.
Tajne wiadomości i przebrania szpiegów to książka pełna labiryntów nie do przejścia, zaszyfrowanych wiadomości, szpiegowskich przebrań oraz tajnych haseł i zagadek logicznych. Tylko rozwiązując wszystkie zadania, awansujemy na tajnego agenta, także trzeba być naprawdę bystrym i wytrwałym.
Książka ma fajny, mały format i spokojnie można zabrać ją w podróż, żeby dziecko nie nudziło się w trasie, do większości zadań wystarczy tylko ołówek i gumka, więc spokojnie nie musimy myśleć o niczym innym. Rozwiązując zadania, możemy poczuć się jak prawdziwy detektyw, ponieważ tylko dobra dedukcja jest w stanie doprowadzić nas do prawidłowego rozwiązania. Jest to książka dla dzieci starszych, najlepiej takich, które potrafią już same czytać, a muszę przyznać, że mnie też one wciągnęła i z ochotą pomagałam córce w odnalezieniu prawidłowych odpowiedzi. Na końcu mamy miejsce na szpiegowskie notatki oraz odpowiedzi, więc po skończeniu całości możemy sobie sprawdzić, czy wszystko zrobiliśmy poprawnie.
Nam bardzo spodobały się wszystkie zadania, w których trzeba było coś odszyfrować, chociaż przyznam, że nie były one łatwe, ale dzięki temu naprawdę nas zaangażowały i rozruszały wszystkie szare komórki.

Informacje dodatkowe o Tajne wiadomości i przebrania szpiegów:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2026-04-22
Tytuł oryginału: Spy Disguises. Spy Secret Messages
Dodał/a opinię: Karolina Radlak

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 6 lat

Zobacz opinie o książce Tajne wiadomości i przebrania szpiegów

Kup książkę Tajne wiadomości i przebrania szpiegów

Lubię naklejać. Wielkie pojazdy
Simon Tudhope0
Okładka ksiązki - Lubię naklejać. Wielkie pojazdy

Książka łączy fakty i ciekawostki oraz mnóstwo dużych naklejek. Książki mają duży format, dzięki czemu naklejanie staje się jeszcze łatwiejsze i fajniejsze...

Gonitwa cieni
Simon Tudhope0
Okładka ksiązki - Gonitwa cieni

Mroczne moce opanowują Arkendale. Tylko Ty możesz powstrzymać Żniwiarza Cieni i przywrócić pokój w królestwie. Zanurz się w epickiej opowieści, w której...