Okładka książki - Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Tak dziś jemy. Biografia jedzenia


Ocena: 5.2 (10 głosów)
opis

Nowość na rynku wydawniczym. Poważny temat, z którym każdy z nas boryka się każdego dnia, często nie będąc nawet tego świadomym. Pełna humoru i dystansu opowieść o tym dlaczego świadomie faszerujemy się codziennie chemią i jeszcze jesteśmy z tego dumni i zadowoleni. Trochę psychologii i odpowiedzi na trudne socjologicznie pytania dotyczące pożywienia. Bardzo podobał mi się fragment o tym, jak media ukierunkowują nasz gust kulinarny i jak trendy wpływają na nasze decyzje żywieniowe. Książka otwiera oczy na wiele problemów, o których zwykle nie myślimy, bo są naszą codziennością. Przy tym jest świetnie napisana, ciekawa i nie podająca wszystkiego na tacy. Dobry start do zainteresowania się tematem, pobudza ciekawość. Od razu zaczęłam szukać innych pozycji o podobnej tematyce.
Książkę przeczytałam dzięki portalowi Czytam Pierwszy. 

Informacje dodatkowe o Tak dziś jemy. Biografia jedzenia:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2020-03-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381296533
Liczba stron: 496
Tytuł oryginału: The Way We Eat Now
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Magda Witkowska
Dodał/a opinię: patss_097

Tagi: bóg Gotowanie kulinaria itd.

więcej
Zobacz opinie o książce Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Kup książkę Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy