Okładka książki - Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Tak dziś jemy. Biografia jedzenia


Ocena: 5.2 (10 głosów)
opis

Mimo że dotąd diety niespecjalnie mnie interesowały, to wiedziałam, że muszę tę książkę przeczytać, bo miałam wrażenie, że wiele się z niej dowiem. I właśnie tak było! Autorka naprawdę wyczerpująco opisuje różne aspekty jedzenia np. zmiana jego dostępności, walka z otyłością w różnych państwach, czy odchodzenie od gotowania na rzecz gotowych produktów. Dla mnie najważniejsze było to, że autorka nie wypisuje bredni wyssanych z palca, tylko to, co pisze, popiera różnymi badaniami czy inną literaturą (bibliografia jest naprawdę pokaźna). W książce można znaleźć też wiele różnych wykresów i porównań. Autorka nie narzuca też swojego zdania, pokazuje fakty i pozwala czytelnikowi samemu zastanowić się nad różnymi kwestiami – a naprawdę jest nad czym się zastanawiać. Książkę polecam, mi trochę otworzyła oczy :D

Informacje dodatkowe o Tak dziś jemy. Biografia jedzenia:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2020-03-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381296533
Liczba stron: 496
Tytuł oryginału: The Way We Eat Now
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Magda Witkowska
Dodał/a opinię: blanka_sopinska

Tagi: bóg Gotowanie kulinaria itd.

więcej
Zobacz opinie o książce Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Kup książkę Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy