Okładka książki - Ted Bundy. Bestia obok mnie. Historia znajomości z najsłynniejszym mordercą świata

Myślę, że jest kilku takich przestępców, których kojarzy każdy, mimo że niezbyt interesuje ich ten temat. Jednym z takich oprawców jest Ted Bundy. Nigdy specjalnie nie czytałam o nim, a i tak informacje do mnie docierały. Ostatnio, mam wrażenie, że stał się na nowo popularny, gdyż wyszło kilka książek, programów, filmów przedstawiających jego historię. To sprawiło, że chciałam dokładniej poznać jego sprawę, więc sięgnęłam po książkę pod tytułem „Bestia obok mnie”.

Popularność Teda Bundy’ego sprawiła, że sięgnęłam po książkę znajomej tego mordercy. Kiedy zaczęłam ją czytać, to trochę żałowałam swojej decyzji. Książka mnie nie zaciekawiła. Wszystko, co było opisane to było albo nudne, albo już o tym wiedziałam. Na szczęście to się zmieniło, lecz dopiero gdzieś w okolicach dwusetnej strony. Można pomyśleć, że to późno. Owszem, dosyć późno, ale ta książka ma około pięćset pięćdziesiąt stron, więc ponad połowa książki była ciekawa. Obfitowała w informacje o których nie wiedziałam i z wielką chęcią o nich czytałam. Dopiero wtedy historia mnie wciągnęła.

Książka „Bestia obok mnie” trochę mnie rozczarowała, gdyż dosyć długo musiałam czekać, aby mnie zainteresowała. Na szczęście, ta lepsza część wynagradza tą gorszą. Myślę, że teraz moja ciekawość dotycząca sprawy Teda Bundy’ego została w pełni zaspokojona.

Informacje dodatkowe o Ted Bundy. Bestia obok mnie. Historia znajomości z najsłynniejszym mordercą świata:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2021-07-28
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tytuł oryginału: The Stranger Beside Me
Dodał/a opinię: aaniaa1912

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Ted Bundy. Bestia obok mnie. Historia znajomości z najsłynniejszym mordercą świata

Kup książkę Ted Bundy. Bestia obok mnie. Historia znajomości z najsłynniejszym mordercą świata

Złożone w Ofierze
Ann Rule0
Okładka ksiązki - Złożone w Ofierze

Fascynująca i przerażająca prawdziwa historia morderstwa. Porywająca opowieść detektywistyczna. Któregoś dnia Diane Downs zjawia się zdenerwowana w...

Róża na jej grobie
Ann rule0
Okładka ksiązki - Róża na jej grobie

Róża na jej grobie przedstawia historię Randy'ego Rotha, współczesnego Sinobrodego, mizogina i socjopaty, krzywdzącego kobiety i dzieci. Roth kontrolował...