Okładka książki - The Prison Healer. Złota klatka

The Prison Healer. Złota klatka

Tom 2 cyklu The Prison Healer

Może pamiętacie mój zachwyt nad pierwszym tomem? Drugi mnie nie zawiódł w żadnym stopniu!

Ileż tu się działo!

Tajemnice, intrygi, niebezpieczeństwo zbliżające się do Kivy a także rozwijające się uczucie, które dziewczyna próbuje zwalczyć za wszelką cenę.

Kiva uciekła z Zalindovu, chowając się u rodziny Jarena.

Jednak książe nie wie, kim tak naprawdę ona jest...

Pragnie zemsty ale czy jest ona słuszna?

Czy rodzina ma jakieś głębiej skrywane sekrety, o których Kiva nie ma pojęcia?

Fascynująca podróż bogata w magię żywiołów i nie tylko, podczas której możemy zobaczyć całą gamę uczuć u naszych bohaterów.

Od miłości po nienawiść.

Poznajemy nowe postacie a także wracamy do ulubieńców z pierwszej części.

Rany co ta Kiva Meridan czasami ma w głowie, to aż mi jej było żal.

Natomiast Jaren... To nadal jest mój książkowy crush, po tej części jeszcze bardziej a moje serce krawiło razem z jego, gdy w sposób brutalny dowiedział się o tożsamości dziewczyny.

Były postacie, które mi się nie spodobały i jak się później okazało, całkiem słusznie.

Są oczywiście też takie, których nie da się nie lubić i do nich zaliczam Jarena z jego rodziną.

Co do Kivy moje odczucia są mieszane, lubię ją ale niektóre zachowania mnie drażnią.

Jej naiwność może być jednak podyktowana młodym wiekiem, z którego większość czasu spędziła odcięta od świata w ciężkim więzieniu.

I tu również się okazuje, że mogła tego uniknąć.

Nie brakowało dobrego poczucia humoru, łączenia wątków i kontynuowania historii z poprzedniego tomu.

Tu wszystko było spójne, wzbudzało zainteresowanie i wywoływało emocje wszelkiej maści.

Z ogromną niecierpliwością oczekuję tomu trzeciego, który, jak się nie mylę, ma być tym ostatnim.

Jestem ciekawa, co się stanie z Kivą po ciosie z niespodziewanej strony.

Co zrobi Jaren, czy kuzynowi uda mu się wytłumaczyć wszystko?

Czy ta wojna między tymi dwoma rodami w końcu się skończy?

Jest to jedna z moich ulubionych serii fantasy, która wyróżnia się na tle innych i czyta się ją błyskawicznie oraz z wielkim zaangażowaniem.

Na pewno zostaje w pamięci długo a także zachęca do ponownego przeczytania.

Informacje dodatkowe o The Prison Healer. Złota klatka:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2024-09-25
Tytuł oryginału: The Gilded Cage
Tłumaczenie: Małgorzata Hesko Kołodzińska i Piotr Budkiewicz
Dodał/a opinię: Bookszonki

Tagi: fantasy Fantasy dla dzieci i młodzieży Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Interest age: from c 15 years

Zobacz opinie o książce The Prison Healer. Złota klatka

Kup książkę The Prison Healer. Złota klatka

The Prison Healer. Zdrada krwi
Lynette Noni0
Okładka ksiązki - The Prison Healer. Zdrada krwi

,,Lynette Noni to mistrzyni opowieści. Must read dla wszystkich, którzy kochają fantasy!" Sarah J. Maas   Fenomenalny finał trylogii ,,The Prison Healer"...

Szept
Lynette Noni0
Okładka ksiązki - Szept

Przez dwa i pół roku Jane Doe - Obiekt Sześć-Osiem-Cztery - była przetrzymywana w celi tajnego podziemnego ośrodka rządowego i w tym czasie nie...