Kto jest fanem serialu "Lucyfer"?
Łapka w górę, książka będzie w sam raz dla Was!
Ależ ja się na niej świetnie bawiłam!
Wydawać by się mogło, że to książka stricte młodzieżowa ale powiem Wam, że jest dużo nawiązań pikantnych i nieco prz3mocy więc no raczej 16+ minimum.
Nie mniej jednak, jest grzechu warta.
Laszlo ma 800 lat i jest demonem.
Dość specyficznym, trzeba mu to przyznać.
Maggie jest obciążona klątwą, która zbiera swe żniwo coraz szybciej, tym samym odbierając jej i jej rodzinie szansę na normalne życie.
Czym jest ta klątwa?
Na czym polega?
Jak ją powstrzymać?
Na te pytania znajdziecie odpowiedzi w treści.
Ogromna doza poczucia humoru, cięte riposty, przygoda i podróż a także fantastyka sprawią, że czytanie będzie niezwykle barwne i przyjemne.
Razem z naszymi bohaterami wybierzemy się w podróż pełną niebezpieczeństw, tajemnic, sekretów i nadprzyrodzonych stworzeń.
Intrygi będą tutaj na porządku dziennym, sprawiając, że nie znajdziecie ani chwili na nudę.
Od początku do końca zostałam wessana w tę przygodę i nie chciałam przestać.
Po zakończeniu, w którym autor zostawił sobie otwartą furtkę, mam cichutką nadzieję, że powstanie jeszcze kontynuacja.
Ciekawa jestem co tym razem spotkałoby Laszla, czy Maggie zacznie wymarzone studia?
Szczęście, że jestem dosyć odporna psychicznie na różne obrzydliwe rzeczy, bo momentami było... nieprzyjemnie.
Ta książka to połączenie fantastyki ze współczesną literaturą młodzieżową, które jest tak ze sobą zgrane, że nie zobaczycie nieścisłości.
Postacie są wykreowane bardzo dobrze, mają charakter, charyzmę, poznajemy niektóre ich myśli a także możemy obserwować ich przemianę.
Moją sympatię zyskał Klusek, Laszlo w sumie też chociaż nie powiem, autor zaserwował nam taki plot twist, że przez chwilę byłam wręcz czerwona z oburzenia by później dostać ukojenie ale do samego końca zastanawiałam się już, czy z którejś strony nadejdzie cios czy jednak będzie całkowity happy end.
Zwrot akcji mnie zaskoczył, bowiem gdy już myślałam, że stało się to co się stało, to autor zakręcił znów 180 stopni i boom!
Niespodzianka!
Polecam gorąco!
Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2025-05-07
Tytuł oryginału: The Witchstone
Bookszonki
Druga część fantastyczno-przygodowej trylogii o niezwykłych perypetiach Maksa i Davida. Koledzy ze szkoły podejmują wielką wyprawę, by odnaleźć Księgę...
Ostatni tom przygód Maksa, obdarzonego niezwykłym darem i walczącego z demonami, oraz jego przyjaciół i śmiertelnych wrogów. Pół roku po oblężeniu czarodziejska...