Okładka książki - To, co zostaje w nas na zawsze

To, co zostaje w nas na zawsze

To co zostaje w nas na zawsze to dobra historia, wyśmienite poczucie humoru, to przyjemnie spędzony czas.

Naomi ucieka z przed ołtarza i trafia do małej miejscowości Knockemount w Wirginii. Tu jej siostra bliźniaczka sprawiła wiele kłopotów przez co Naomi przy pierwszym spotkaniu z miejscowymi napotyka na kłopoty. Knox wielki, przystojny gburowaty facet każe się jej wynosić z miasta. Jednak to dopiero początek jej kłopotów. Po udowodnieniu że nie jest Tiną, Knox wiezie ją do hotelu w ramach przeprosin gdzie spotyka Naomi kolejna niespodzianka. W jej pokoju zostaje siostrzenicę o której nie miała bladego pojęcia oraz brak pieniędzy, które ukryła przed siostrą. Po raz kolejny tajemniczy, opryskliwy Knox wyciąga pomocną dłoń i oferuje małą chatkę jego babki dla Naomi. Naomi, która miała uporządkowane życie, plan na nie nagle trafia w miejsce gdzie nic nie może zaplanować. Na dodatek przez Knoxa uważana jest za damulkę, której ciągle trzeba pomagać. Jak odnajdzie się w nowym miejscu? Jak poradzi sobie z siostrzenicą, kiedy nigdy nie opiekowała się dzieckiem? Knox tajemniczy, opryskliwy sąsiad jakie skrywa tajemnice? Przed czym się broni? Jakie demony z przeszłości odcisnęły piętno na jego życiu bez zobowiązań ?

To co zostaje w nas na zawsze to wyśmienite poczucie humoru. Riposty głównych bohaterów, ich ścieranie się i genialne dialogi dały mi dużą dawkę śmiechu.
Jednak historia, którą wzięłam za komedię romantyczną, to historia z przesłaniem. Kiedy skończyłam czytać całą książkę i przeczytałam kilka słów od autorki ta historia nabrała innego obrazu. Strach przed utratą, który blokuje decyzje, który kształtuje życie tu i teraz, który ogranicza człowieka. Dość ważny temat jak na tak lekko napisaną książkę.

Pierwsze spotkanie z piórem Lucy Score uważam za wyśmienite, dobra wartościowa historia plus duża dawka śmiechu to coś co lubię. Polecam.

Informacje dodatkowe o To, co zostaje w nas na zawsze:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2023-03-22
Tytuł oryginału: Things We Never Got Over

Zobacz opinie o książce To, co zostaje w nas na zawsze

Kup książkę To, co zostaje w nas na zawsze

Riley Thorn i trup w garderobie
Lucy Score 0
Okładka ksiązki - Riley Thorn i trup w garderobie

W przypadku Riley Thorn nic nie było zwyczajne. Zamiast żyć sobie szczęśliwie ze swoim niewiarygodnie przystojnym chłopakiem, prywatnym detektywem Nickiem...

Riley Thorn i trup w ogrodzie
Lucy Score0
Okładka ksiązki - Riley Thorn i trup w ogrodzie

Autorka nr 1 na liście bestsellerów New York Timesa   Nawet jasnowidzenie nie przygotuje Riley Thorn na dzień, który zaczyna się tortem, szampanem i…...

Opad
Opad