Okładka książki - Trucizna

Trucizna

Tom 1 cyklu Julia Przybysz

Klaudia Muniak jest autorką znaną przede wszystkim z thrillerów medycznych.

To dzięki niej tak naprawdę zaczęłam czytać thrillery z głównym wątkiem medycznym.

Klaudia jako alsolwentka biotechnologii wie o czym pisze i nie bajeruje czytelnika pozorną wiedzą. Ona tę wiedzę ma.

"Trucizna" to pierwszy tom serii z laborantką kryminalistyczną Julią Przybysz.

Na katowickiej osiedlu zostaje znaleziona martwa kobieta. Początkowo policja sądzi, że biotechnolożka mogła paść ofiarą seryjnego mordercy. Jednak wyniki sekcji zwłok mówią co innego.

Śledztwo prowadzi do miejsca zatrudnienia Orłowskiej, a jest nim nowoczesna firma biotechnologiczna, która prowadzi pracę nad przełomowym produktem.

Chwilowo sprawa staje w miejscu, a wkroczenie do akcji Julii, która łączy wątki i dostrzega szczegóły niewidoczne ma pierwszy rzut oka, sprawa nabiera tempa.

Autorka stworzyła kolejny świetny thriller medyczny od którego nie sposób się oderwać. W pewnej chwili już wszyscy byli dla mnie podejrzanymi. Ciekawostki zza drzwi laborium również mnie mocno zainteresowały, a tytułowa trucizna zaskoczyła.

Jest to historia, w której nie ma chwili na nudę i autorka kolejny raz pokazała, że jakiej fabuły nie wymyśli ta zawsze będzie mroczna i wciągająca po ostatnia stronę.

Klaudia Muniak to bardzo zdolna pisarka i nie chcę wiedzieć co siedzi jej w głowie.

Informacje dodatkowe o Trucizna :

Wydawnictwo: Dolnośląskie
Data wydania: 2026-04-22
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Zobacz opinie o książce Trucizna

Kup książkę Trucizna

Klinika
Klaudia Muniak0
Okładka ksiązki - Klinika

Nowy thriller medyczny autorki Psychopaty i Nie ufam już nikomu Jego zniknięcie to dopiero początek Gaja zawdzięcza życie rozwojowi medycyny...

Manipulacja
Klaudia Muniak0
Okładka ksiązki - Manipulacja

Kiedy śnisz, mogę ci wmówić wszystko, co chcę. Irmina to uznana psychoterapeutka, która leczy za pomocą nowoczesnej metody - ukierunkowanej inkubacji...