Okładka książki - Tuż za ścianą

Tuż za ścianą

Przychodzę do Was z recenzją książki o tak skrajnych opiniach, że postanowiłam sama się przekonać czy jest warta mojego czasu.

Domestic thriller dosyć ciekawy, emocjonalny i nieprzewidywalny.
Niejeden z nas wie jak ważni są sąsiedzi i to jacy oni są.
Przedmieścia Londynu, super sąsiedzi, domy, przyjaciele. Ba, nawet zamykanie ulicy na czas zabaw dzieci. Sielanka zostaje przerwana, gdy wprowadza się on. Sąsiad inny niż wszyscy, nie pasujący do ich cudownego schematu. Jest głośny, Brudny, plac przed domem traktuje jako skupisko starych aut. Nie pomagają prośby w ściszeniu muzyki czy borowania z powodu małego dziecka. Konflikt to tylko kwestia czasu.
Dochodzi do tragedii i ginie kobieta. Wszyscy sąsiedzi zgodnie twierdzą, że zrobił to ich nowy sąsiad Darren.
Policja przesłuchuje mieszkańców, którzy plączą się w zeznaniach, zmyślają, coś ukrywają. Policja im nie wierzy.
Co z tego wyniknie musicie doczytać sami.
Książkę zaliczyłabym raczej do delikatnego thrillera, obyczajówki. Autorka pokazała wachlarz emocji ludzi, którzy uważają się za lepszych.
Duża liczba postaci, wycinki z przesłuchań, zamieszanie

Informacje dodatkowe o Tuż za ścianą:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-01-13
Tytuł oryginału: Those People
Tłumaczenie: Radosław Madejski
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Thrillery psychologiczne bóg

Zobacz opinie o książce Tuż za ścianą

Kup książkę Tuż za ścianą

Na progu zła
Louise Candlish0
Okładka ksiązki - Na progu zła

W słoneczne styczniowe popołudnie na przedmieściach Londynu pewna rodzina wprowadza się do domu, który właśnie kupiła. Niby nic nadzwyczajnego. Poza...

Od kiedy cię nie ma
Louise Candlish 0
Okładka ksiązki - Od kiedy cię nie ma

Gdy trzy przyjaciółki: Rachel, Mariel i Jenny równocześnie zachodzą w ciążę, obiecują sobie, że każda z nich będzie kochać pozostałe dzieci jak własne...