Okładka książki - Tylko jeden wieczór

Tylko jeden wieczór

Wigilia Bożego Narodzenia zbliża się wielkimi krokami, a jak każdy z nas wie to jest bardzo wzruszający czas w roku. Amelia Diamond a dla bliskich Sylwia Nowak bardzo znana serialowa gwiazda. Ma sławę, bogactwo, statuetki ale cena jaką za to zapłaciła okazała się być wysoka.

~

Ale to jej trzeba przyznać, że jest świetna w swoim fachu a gra aktorska powala na kolana. Fani byli nią zachwyceni, a rodzina udawała szczęśliwa i kochająca się ale tylko w blasku fleszy. Nowakowie pozwolili by media kreowali ich bajkową sielankę a gdy ich blask gasł bańka perfekcyjności pryskała.

~

Nagła śmierć siostry aktorki wywołała wstrząs, Sylwia najgorzej to wszystko przeżywała mimo tej twardej skorupy jaka wokół siebie zbudowała. Aluzje z przeszłości ciągle jej towarzyszyły a dom z kochająca się rodzina okazał się oazą samotności. Co wyczy się w życiu znanej aktorki? Czy Sylwia pogodzi się z przeszłością? Jak potoczą się losy tej rodziny?

~

Historia dość bolesna, bo ukazuje obcowanie z bliskimi ale też zatracanie się w sobie. Wigilia to czas bliskości i rodzinnych tradycji, a tutaj jeden wielki koszmar owiany kłamstwami. Ale magia świąt ma swoje prawa i na szczęście Sylwia zaczęła odradzać się na nowo, a rodzina odbudowywać swoje więzi.

~

Bardzo lubię pióro autorki i tym razem też się nie zawiodłam. Mimo tego, że historia owiana jest bólem to ukazuje prawdziwe problemy jakie mamy w rodiznie. Autorka w bardzo rzeczywisty sposób ukazała polska rodzinę, nie zawsze jest tak kolorowo jakby się wydawało. Najważniejsze jest to aby dotrzeć w sobie problem i próbować go rozwiązać.

~

Książka już w klimacie świątecznym, i tą magię świąt czuć od samego początku. Ja bardzo miło spędziłam z nią czas, a Was zachęcam do poznania tej historii. Sylwia Nowak to idealna bohaterka, która przekazuje czytelnikowi, że mimo wszystko można się zmienić. Mi się książka podobała i myślę, że Wam też się ten klimacik świąt spodoba. Polecam!

Dziękuję wydawnictwu Harde za egzemplarz ♥️

Informacje dodatkowe o Tylko jeden wieczór:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-10-22
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Tylko jeden wieczór

Kup książkę Tylko jeden wieczór

Willa pod kasztanem (Tom 2). Światło o poranku
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Willa pod kasztanem (Tom 2). Światło o poranku

Powieść, która sprawi, że znowu się zakochasz. Kalina wstaje o poranku, szykuje drożdżowe ciasto i zapala woskowe świece. Chce zadbać o wszystkich...

Flowers
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Flowers

Ona jest żoną prezesa, wspaniałego mężczyzny. On młodym adwokatem, który właśnie odniósł pierwszy zawodowy sukces. Spotkali się przypadkiem, daleko od...

Opad
Opad