Tylko nie on!” to gorący romans biurowy pióra Whitney G., autorki bestsellerowego „Niegrzecznego szefa”. Poznaj historię jednej nocy, która okazała się naprawdę NIEZAPOMNIANA! W każdym możliwym znaczeniu tego słowa.
Trzydzieste urodziny to ostatni moment, by przeżyć coś szalonego i spontanicznego. Kiedy więc Chloe w wyniku drobnego przypadku poznaje przystojnego Tylera, choć raz postanawia zaszaleć. Nie spodziewa się, że jedna noc z tym mężczyzna, wywróci jej życie do góry nogami. I kiedy myślała, że nigdy nie uda jej się odnaleźć tamtego tajemniczego mężczyzny, dowiaduje się, że… właśnie został jej nowym szefem. Wygląda na to, że najbliższe miesiące będą jeszcze bardziej skomplikowane, niż Chloe mogła sobie wyobrazić.
Nie znałam do tej pory twórczości Whitney G. „Tylko nie on!” to pierwsza książka tej autorki, którą miałam okazje przeczytać i muszę przyznać, że całkiem przypadła mi gustu. Świadczy o tym, choćby ten fakt, że pochłonęłam ją w jeden wieczór.
Pierwszy tom z serii Trzydziestoletnie singielki to lekka i niezawiła historia. Whitney G. serwuje nam ciekawą historię jednej nocy, która całkowicie zmienia życie dwóch osób... Historia, w której nie zabraknie ciętej riposty i dobrego humoru. Jedynie co bardzo mnie denerwowało to te dziwne przeskoki czasowe..
Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że nie jest to literatura szczególnie ambitna, ani nie skłania do głębszych refleksji, to jednak idealnie sprawdza się podczas leniwych wieczorów pod kocykiem z herbatką w ręce. „Tylko nie on!” okazała się być przyjemną lekturą na jeden wieczór. Właśnie tak szybko pochłonęłam tę historię, ponieważ jak już zaczęłam czytać, to nie mogłam się oderwać. Bohaterowie wyraźiście wykreowani. Narracja książki była prowadzona przez dwójkę głównych bohaterów: Chloe i Tylera, co dało nam możliwość poznać uczucia i emocje. Polubiłam tą dwójkę i ich słowne przepychanki, które tylko podkręcają atmosferę tej historii.
Sięgnęłam po tę książkę z nadzieją, że będzie ona przyjemną odskocznią od codzienności i miło spędzę przy niej czas. Historia Chloe i Tylera bardzo mi się podobała. Nie zabrakło mi w tej powieści niczego co moim zdaniem musi się pojawić w literaturze kobiecej. Główna bohaterka była typem silnej, niezależnej kobiety, która wiedziała czego chce od życia i nie dawała się na darmo wykiwać. Tak było dopóki nie spotkała Tyleraa, od tego momentu jej postanowienie poszło w niepamięć, a między nimi zrodziło się uczucie, któremu nie mogła się oprzeć i oddała się temu bezgranicznie. Jednak nie było tak kolorowo od samego początku, ponieważ para głównych bohaterów będzie musiała zmierzyć się z brutalną codziennością i bohaterowie będą musieli postawić wszystko na jedną kartę. Ciekawym przeżyciem było śledzenie tej walki między nimi, która jak wiadomo z góry była skazana na porażkę. Tyler uosabiał te cechy, których szuka się u mężczyzn. Był hojny, przystojny, traktował kobiety z szacunkiem i co najważniejsze cenił sobie szczerość.
Czy polecam? Tak, jak najbardziej. Fani romansów i lekkich historii będą zadowoleni z lektury. Pierwszy tom z serii Trzydziestoletnie singielki wypadł moim zdaniem całkiem pozytywnie i już nie mogę się doczekać kolejnych części! 🫶🏼
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-04-26
Tytuł oryginału: Definitely Not Him. Single At Thirty #1
Małgosia Szydlak
Ten kontrakt zmieni jej dotychczasowe życie Emily od dwóch lat pracuje jako osobista asystentka najprawdziwszego Wilka z Wall Street - Nicholasa Wolfa...
POLSKI DEBIUT BESTSELLEROWEJ WHITNEY G.! Spotkali się w chmurach: pilot i stewardessa. Skandal wisiał w powietrzu. Gillian przybywa do Nowego Jorku ...