"Ucieczka" Claudia Gray.
Trzeci tom bestsellerowej serii opowiada o zmaganiach Bianki, która musi wybierać między życiem, a śmiercią. Jej miłość do Lucasa jest ogromna, a co najlepsze odwzajemniona. Dla niego postanowiła opuścić płonącą Akademie Wiecznej Nocy i dołączyć do Czarnego Krzyża, który (o ironio) poluje na wampiry... takie jak ona. Razem z Lucasem ukrywają jej prawdziwą osobowość, jednak ona odczuwa coraz większy głód i pragnie krwi.
Kiedy jej przyjaciel Balthazar zostaje aresztowany przez Łowców, postanawia go uwolnić, jej sekret wychodzi na światło dzienne.
A mało tego, na jej drodze pojawia się Charity, siostra Balthazara, która namiętnie pragnie przemiany Bianki.
Ścigana przez Łowców i wampiry zaszywa się w domu Vica.
Czy uniknie swojego przeznaczenia? Czy stanie się wampirem? Jaki będzie zwrot akcji? Standardowo znajdziecie odpowiedzi w książce.
Książka budzi najgłębsze emocje. Czytając ją poznamy smak adrenaliny, lęku, miłości tej odwzajemnionej i jednostronnej, przyjaźni. Ta cudowna lektura pochłania na kilka godzin. Czyta się ją jednym tchem, cała seria czterech tomów zajęła mi tydzień. Będziecie o niej ciągle myśleć, a nawet nie będziecie mogli spać. No dobra, może trochę przesadziłam, będziecie spać, ale wasze marzenia skupią się na historii z książki. Będziecie marzyć o znalezieniu się w Akademii, przy boku Vica, Ranulfa, Balthazara lub Lucka. A jeśli jesteście mężczyznami, to pokochacie Patric, Raquel, Biankę i inne szalenie piękne wampirki. Nie będziecie mogli się oprzeć rządzy krwi! Wasze umysły staną się mroczne, lub radosne jak promienie słońca. A więc do dzieła kochani! Nie czekajcie, tylko sięgajcie po Claudię Gray
Informacje dodatkowe o Ucieczka:
Wydawnictwo: Amber