Okładka książki - Uczeń seryjnego mordercy. Historia nastolatka, który został prawą ręką bestii z Houston

Czy można wychować mordercę? 📖 Ta książka to mrożąca krew w żyłach historia, która zgłębia psychikę nastolatka uwikłanego w najciemniejsze zakątki ludzkiej natury. Czternastolatek, który stał się prawą ręką jednego z najbardziej przerażających seryjnych morderców w historii USA.  🖤

Autorki niezwykle wnikliwie opisują mechanizmy manipulacji stosowane przez Deana Corlla i analizują, jak młody człowiek może zostać wciągnięty w spiralę przemocy.  To nie tylko opowieść o brutalnych morderstwach, ale także próba zrozumienia, co dzieje się w umyśle osoby, która staje się zarówno oprawcą, jak i ofiarą.

Czy to opowieść o złamanym człowieku, czy urodzonym potworze? Książka ta stawia więcej pytań niż odpowiedzi, zmuszając czytelnika do refleksji nad granicami moralności i ludzkiej psychiki.  Ten tytuł to nie tylko true crime, ale głęboka analiza psychologiczna młodzieńca, który mógł być każdym z nas, a jednak znalazł się na ścieżce bez powrotu. Zmusza nas do zastanowienia się nad potęgą manipulacji, podatnością młodego umysłu i cienką granicą między dobrem a złem.

Jeśli interesuje Was ciemna strona ludzkiej natury, ta książka jest nieodłączną lekturą. Nie dla słabych nerwów!

Informacje dodatkowe o Uczeń seryjnego mordercy. Historia nastolatka, który został prawą ręką bestii z Houston:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2024-07-31
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tytuł oryginału: Serial Killer's Apprentice
Dodał/a opinię: nawiedzonestrony

Tagi: Biografie i literatura faktu

Zobacz opinie o książce Uczeń seryjnego mordercy. Historia nastolatka, który został prawą ręką bestii z Houston

Kup książkę Uczeń seryjnego mordercy. Historia nastolatka, który został prawą ręką bestii z Houston