Okładka książki - Ukłon świata

Ukłon świata

"Zamiast wierzyć w istnienie wyimaginowanych przeszkód, odważ się pójść za głosem serca i po prostu spróbuj."
Od zawsze fascynowały mnie podróże i mimo że nie miałam okazji wyruszyć gdzieś daleko poza granice naszego kraju, to podziwiałam ludzi, którzy decydowali się na egzotyczne wakacje lub zamieszkanie w kraju, który całkowicie różni się od rodzimego.
"Ukłon świata" to niekończąca się opowieść o podróżowaniu. Owa podróż ma nie tylko wydźwięk fizyczny, mając możliwość odwiedzania wielu wspaniałych miejsc. To także wewnętrzne wędrówki w głąb siebie w celu poszukiwania równowagi i sensu życia. Uwierzcie, bohaterka książki nie miała łatwej przeprawy.
Hanka Saqib stworzyła bohaterkę silną, choć nie bez wad. Odważna młoda kobieta, można nawet powiedzieć "światowa", żyje z uzależnionym, apodyktycznym mężczyzną. Wydaje mi się, że to adrenalina silnie trzymała ją przy tym człowieku, ale wszystko się zmienia, gdy wyruszają w podróż do Indii.
Przyznaję, że nie jestem fanką wschodu i nie ciągnie mnie w tę stronę świata. Natomiast z ciekawością zgłębiałam obyczaje i opisy przyrody zawarte w "Ukłonie świata". Czułam się tak, jakby moja dobra koleżanka opowiadała mi wakacje życia, które nie były obfite w same pozytywne strony podróży. Przyjemność z czytania płynęła z lekkiego pióra i humoru autorki, dzięki czemu "Ukłon świata" pochłaniało się bardzo szybko. Myślałam, że akcja książki będzie wolna i pełna rozmyśleń. Nie pomyliłam się co do tego drugiego, ale o wolnej akcji nie ma mowy! Relacje między bohaterką a jej bliskimi, podróżowanie, zawirowania miłosne i nagłe wypadki podkręcają atmosferę.
Nie spodziewałam się, że tak pozytywnie odbiorę tę książkę. Okładka bardzo przyciąga wzrok swoją kolorystyką i środek jest tak samo barwny - jest w nim zawarte samo życie, którego scenariusz nadaje się na dobry film! Jeśli lubicie podobne historie, to bardzo zachęcam do przeczytania. "Ukłon świata" to idealna lektura na nadchodzące (choć już daje się we znaki) lato.

Informacje dodatkowe o Ukłon świata:

Data wydania: 2024-04-15
Dodał/a opinię: gdziejatamksiazk

Zobacz opinie o książce Ukłon świata

Kup książkę Ukłon świata