Okładka książki - Ukochany pacjent

Ukochany pacjent

Szukacie lekturki na wieczór ? Książki, która wciąga i szybko się czyta, zaskakuje i nie można się przy niej nudzić ? Chyba mogę Wam coś polecić :)

Książek mafijnych jest niezaprzeczalnie wysyp, jedna za drugą zapowiedź, czy premiera. Ale podoba mi się to , że nie są na jedno kopyto ,każda czymś zaskakuje. Autorki korzystają z faktu, że jedyne co je ogranicza to wyobraźnia. No fakt, to nie fantastyka, więc wypada też trzymać się zasad logiki i dodać szczyptę realizmu. Ale reszta to już szalej dusza.

Luiza. Kobieta przed 30tką, ceniona chirurg. Ma "szczęście" do zszywania ran postrzałowych itp. Dzięki temu trafił pod jej igłę , nie postrzelony a jednak ranny , Gabriel, który oczarował ją i szybko został jej mężem. Jednak od jakiegoś czasu , z racji pewnych okoliczności , mąż Luizy porusza się na wózku i obwinią ją za to. A dlaczego ? Przeczytacie to się dowiecie.
Jest też Marek, przyjaciel Luizy z dzieciństwa, zajmujący się czymś dość podejrzanym. Ona woli nie znać szczegółów, lecz gdy Marek dzwoni i prosi o przysługi medyczne, ona zawsze się stawia. Tak i tym razem, jedzie na jego wezwanie i zszywa postrzelonego Leo. Jeszcze wtedy nie wie, że ten mężczyzna narobi w jej życiu nie małego zamieszania.

Książka moim zdaniem jest świetna. Intrygująca, zaskakuje, pełna zwrotów akcji i niespodzianek. Nic nie jest takim jakby się wydawało. Bohaterowie są wyraziści, dają się lubić. Marka polubiłam bardzo, ogólnie jestem zła , że on i Luiza nie czuli do siebie mięty, bardziej by mi do siebie pasowali. Leo , no cóż... Ten samiec mnie bardzo zaskoczył, nie powiem, że rozczarował, bo mam jeszcze nadzieje, na to że coś pozytywnie odwali w kolejnym tomie. A sama Luiza, jest specyficzna, może nie nudna ale irytująca , bo taka niezdecydowana. Dziś kocha tego, jutro już nie jest pewna , czy kochała czy nadal kocha albo może to był tylko seks. Ale potrafi się postawić, strzelić focha czy ... po prostu strzelić .

To jedna z książek, których ciąg dalszy już bym chciała mieć pod ręką i ciekawe ile teraz będę czekać na jej kontynuację. Ale Wam polecam serdecznie. Sądzę , że nie będziecie zawiedzeni.

Informacje dodatkowe o Ukochany pacjent:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-05-12
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: Romans erotyczny bóg

Zobacz opinie o książce Ukochany pacjent

Kup książkę Ukochany pacjent

Choć czułam się ubezwłasnowolniona, taki stan rzeczy mi na razie odpowiadał. To było jak wakacje od prawdziwego życia.

Więcej cytatów z tej książki