Okładka książki - Ulice ciem

Ulice ciem

Inne wydania:

Moja pierwsza styczność z twórczością tej autorki, ale już wiem, że na pewno nie ostatnia!
„Ulice ciem” to kryminał magiczny już sama nazwa brzmi intrygująco, prawda?

Akcja rozgrywa się w dwóch ramach czasowych, co dodaje historii głębi i tajemniczości. Współczesną narrację śledzimy z perspektywy Zofii, której los nie oszczędził trudnych doświadczeń. Z kolei Mańka to bohaterka osadzona w Warszawie roku 1939. Jej życie nabiera dramatyzmu, gdy znikają „podopieczne”, w tym kobieta, którą traktowała niemal jak córkę.

Motyw księgarni, choć wydaje się dość oklepany, tutaj zyskał zupełnie nową świeżość. Autorka w niesamowity sposób miesza dobro ze złem, tworząc klimat, od którego trudno się oderwać.

Zatopiłam się w tej historii i z niecierpliwością czekalam na jej zakończenie. Wartka akcja, ciekawie skrojeni bohaterowie. Naprawdę nie mam o co się przyczepić! Gorąco zachęcam Was do tej książki !

Informacje dodatkowe o Ulice ciem:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-11-26
Dodał/a opinię: Pozytywny_wolumi

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Ulice ciem

Kup książkę Ulice ciem

Zawsze kiedy nie potrafiła sobie z czymś poradzić, sięgała po książki. Były jej lekarstwem i ucieczką. Podczas lektury mogła w jednej chwili znaleźć się w zupełnie innym miejscu. Nie potrzeba było do tego samochodu ani samolotu. Ludzie mogli nie wierzyć w czary, ale Zosia była pewna, że magia istnieje, bo istnieją książki.

Więcej cytatów z tej książki

Łaskun. Audiobook
Katarzyna Puzyńska0
Okładka ksiązki - Łaskun. Audiobook

Kolejny, szósty tom sagi o Danielu Podgórskim, Klementynie Kopp i innych policjantach z malowniczego Lipowa. Opowieści o Lipowie łączą w...

Chąśba
Katarzyna Puzyńska0
Okładka ksiązki - Chąśba

Co mają wspólnego zrzędliwy starzec z drewnianą nogą (który jest tylko zwykłym katem), niezbyt potężnej budowy chłopak (który do wszelkich przygód ma dość...

Opad
Opad