Nie będę ukrywać, że po wcześniejszych przeczytanych książkach z @bookedit.pl pozostało we mnie wiele zachwytu. Tym bardziej gdy widzę kolejną pozycję jaka wychodzi z tego wydawnictwa, to wiem, że chcę przeczytać.
Fabułę mogę Wam skreślić w krótkim zdaniu, przygotowania do urlopu i urlop.
Cała książka jest właściwie monologiem kobiety, urlopowiczki. Jednak jeśli choć przez myśl przeleciało Wam, eeee.... to nuda. Mogę zapewnić, że jesteście w wielkim błędzie. To mistrzowski, komediowy monolog. To seria niefortunnych zdarzeń, które przytrafiają się każdemu 🙈
Bohaterkę kocham i się na nią wściekam. Momentami bywa wręcz irytująca a jednak nie przeszkadzało mi to śmiać się w głos. To jest jakieś połączenie Dnia świra z panią Zofią..... Uwielbiam ten rodzaj ironii, skojarzeń...
Autor kupił moje serce w całości. Książka rewelacyjnie napisana, dialogi bohaterki czy z sobą czy z innymi ludźmi genialne!!! Nie ma stagnacji czy zapychania stron na siłę. Wielki ukłon dla Autora bo była to bajecznie dobra lektura.
Czy polecam? Oczywiście 😊 że tak. Jest to niezbędnik na każdym urlopie. Wyjedźcie i spokojnie leżąc na leżaku poczytajcie jak mogliście wyglądać z boku 😉 albo jak wyglądają sąsiedzi z leżaka obok.
Wydawnictwo: BookEdit
Data wydania: 2021-06-24