"W jej sercu czai się mrok" na najnowsze dziecko autora słynnej serii #4mk oraz Dracula
Z tym większą ciekawością po nią sięgnęłam.
Poznajemy Jacka Thatch, który stracił rodziców. Podczas odwiedzin ich na cmentarzu spotyka tajemniczą ośmiotelnią
dziewczynkę, siedzącą samotnie na ławce,a w ręku trzymającą ulubioną książkę.
To spotkanie rodzi w Jacku obsesję na punkcie Stelli.
Rok później trafia na nią na tej samej ławce na której spotkał ją pierwszy raz.
Mało tego w zaułku zostają znalezione zwłoki mężczyzny. Ciało jest całkowicie zwęglone, a ubranie w idealnym stanie.
Detektyw Faustino będzie trafiał na taki widok każdego roku, tego samego dnia...
Poznamy chłopca odizolowanego od świata, który żyje w odosobnieniu z mocą, która jest nie do okielznania.
Co łączy naszych bohaterów?
Czy mają wspólny cel?
Wspólną historię?
Na tym zakończę zarys fabuły, żeby nie odbierać Wam przyjemności czytania, poznawania kolejnych tajemnic, a jest ich sporo i to z pogranicza różnych perspektyw.
Ta powieść to cos innego niż poprzednie książki autora.
To pogranicze kryminału, thrillera z elementem fantastyki.
Czytając momentami miałam wrażenie, że przenoszę się w świat książek Kinga.
Dobrze napisana mroczna, wielowymiarowa i wielowątkowa powieść.
Objętość książki pozwala nam zanużyć się w szczegółowo przemyślanej fabule . Co dla mnie momentami było za bardzo drobiazgowe i rozciągnięte do granic.
Jeśli jesteście fanami takich tomiszczy i miksu gatunkowego to lektura będzie dla Was idealna.
Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2022-07-13
Tytuł oryginału: She Has A Broken Thing Where Her Heart Should Be
Tłumaczenie: Agata Ostrowska
Lukasz Turków
Chicago. Jedna z najsurowszych zim od wielu lat. Pod powierzchnią zamarzniętego jeziora zostaje odkryte ciało nastolatki Elli Reynolds. Dziewczyna zaginęła...
Gra, w której każdy ruch może zakończyć się śmiercią. Jordan Briggs to charyzmatyczna, ale kontrowersyjna prezenterka radiowa, prowadząca popularny program...