Okładka książki - W poszukiwaniu konwalii

W poszukiwaniu konwalii

Tom 4 cyklu Saga rodziny z Ogrodowej

"W poszukiwaniu konwalii" to czwarty tom sagi rodzinnej osadzonej w realiach współczesnej polskiej wsi.
Ewa Jabłońska powraca do Czarnowa, aby zmierzyć się z demonami przeszłości. Musi znaleźć siłę, aby odtworzyć wydarzenia z tamtego dnia, kiedy Iza Leszczyńska straciła życie.
Dlaczego dziewczynka nawiedza Ewę w snach? Czy chce jej coś przekazać?
Czy Ewa zazna spokoju jeśli zdradzi co spotkało ją w przeszłości, w jakim żyła domu i czego doświadczała każdego dnia?
Po co wróciła była żona Raja?
Czy dane mu będzie być szczesliwym?
Tyle pytań rodzi się sięgając po czwarty już tom sagi. Z każdą kolejną stroną szukamy odpowiedzi, pragniemy jak najszybciej rozwikłać zagadkę.
Listy, które tyle wyjaśniają wzruszają dogłębnie.

Pierwszy tom pochłonął mnie całkowicie.
Drugi tom stworzył piękny obraz odpowiedzi i rozwinięcia historii naszych bohaterów.
Trzeci jest świetną kontynuacją poprzednich.
Czwarty kryje tyle tajemnic. Jest jak wisienka na torcie.
Oczarował mnie i wciągnął, przeniósł do miejsca pełnego tajemnic.
Przez książkę się płynęło, to było tak dobre.
Bohaterowie świetni, tacy nasi, normalni, z sercem na dłoni, z codziennymi problemami.
Przeniosłam się kolejny raz do malowniczej wsi, starego dworku, przyjaciół, życzliwych sąsiadów.
To było cudowne spotkanie. Dalej kibicuję moim przyjaciołom i życzę najlepszego.
Do tego nawiedzony dworek prababci Rozalii czyli "Czarownicy z Ogrodowej". Jej historia, która wzrusza do łez. To wszystko tworzy cudowny klimat.
Wiecie co jest najpiękniejsze, że chce się tam wrócić, chce się znowu przeżywać to wszystko o czym napisała autorka.
To niebywały dar, żeby potrafić tak wciągnąć czytelnika i aby ten żył historią bądź co bądź fikcyjną.
Czekam na kolejne spotkanie z moimi przyjaciółmi z Ogrodowej.

Informacje dodatkowe o W poszukiwaniu konwalii:

Wydawnictwo: Videograf
Data wydania: 2022-03-08
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce W poszukiwaniu konwalii

Kup książkę W poszukiwaniu konwalii

Bad Demons MC. Jack
Ewelina Maria Mantycka0
Okładka ksiązki - Bad Demons MC. Jack

Pierwszy tom serii o seksownych motocyklistach z klubu Bad Demons MC. Jack Hamilton został prezesem Bad Demons MC, gdy było źle, a jego bracia ginęli...

Szczęście w pudełku po zapałkach
Ewelina Maria Mantycka0
Okładka ksiązki - Szczęście w pudełku po zapałkach

Jak zasłużyć na miano ślubnej sabotażystki? Udaje się to Renacie, dziewczynie z Gościeradowa, dla której katastrofalny wieczór panieński koleżanki będzie...