Współpraca recenzencka z wydawnictwem
"Oddana za długi. Skazana na niego."
Życie Olivii wywróciło się do góry nogami. Młoda kobieta nie przypuszczała, że spotka ją taki los. W końcu przyszło jej stanąć oko w oko z nim- mężczyzną, który wywołuje strach i paraliż, ale czy tylko takie uczucie w niej wzbudzi?
Paulo- mafijny boss. Człowiek, którego uważają za pozbawionego czułego serca, ale czy tak jest na pewno?
Kobieta staje się pionkiem w grze. Musi się podporządkować, bo tu reguły dyktuje wróg, ale kim on tak na prawdę jest?
Komu można ufać? A przed kim lepiej uciekać?
Gdy w grę wchodzą uczucia, nic już nie będzie takie samo. Trzeba się pilnować, bo wróg czuwa. Czeka, by zadać cios.
"Czy miłość ma prawo narodzić się tam, gdzie rządzi przemoc i lojalność kupuje się krwią?
I jak odróżnić potwora od człowieka, gdy serce bije szybciej na jego widok?"
W tej historii akcja toczy się od pierwszych stron i z każdą kolejną nabiera tempa. Nie zwalnia, nie pozwala się nudzić. Każda podjęta decyzja przez bohaterów na swoje konsekwencje i muszą się z nimi zmierzyć. Cała fabuła jest prosta do zrozumienia. Bez zawiłości i niepotrzebnych wątków, ale z bardzo dobrymi zwrotami akcji, które podsycają ciekawość czytelnika. Kolejny rozdział to kolejne emocje, które wciągają w historię. Zachęcają do dalszej lektury i nie pozostawiają mnie z niedosytem.
Olivia zostaje oddana za długi w ręce przywódcy mafii. Nie jest niczemu winna, ale jeśli chce przeżyć, musi się podporządkować. Paulo to mężczyzna, który przed niczym się nie cofnie. Brutalny i bezwzględny, ale czy tylko taki potrafi być?
Tu następuje zderzenie tych dwóch bohaterów. Olivia nie zawsze potrafi powstrzymać się od uszczypliwego komentarza, co niejednokrotnie przysparza jej problemów. Nie raz najpierw coś powiedziała, a potem pomyślała. Wkroczyła w niebezpieczne rejony i będzie musiała nauczyć się tam żyć.
Paulo wychowany był w nim od małego dziecka. Bardziej odporny na stresujące sytuacje, do czasu, gdy w grę wejdą uczucia do kobiety. Zdaje sobie sprawę, że do najgrzeczniejszych osób nie należy. Pragnie, aby kobieta, którą zaczyna darzyć uczuciem, widziała w nim dobrego człowieka.
Relacja między bohaterami przechodziła różne etapy. Początkowo nie pałali do siebie sympatią. Byli wrogo do siebie nastawieni. Olivia nie raz musiala zmierzyć się ze skutkami swych zachowań wobec Paulo. Mężczyzna różnie na to reagował. Jednak z czasem zaczęło się coś między nimi rodzić. Ona stała się kimś dla niego. Czy Paulo będzie w stanie zmienić coś w swoim życiu dla kobiety? Czy świat, w którym żyje pozwoli mu na to?
Znajomość tych dwojga zmieniała się i powoli rozwijała. Przechodziła wzloty i upadki, ale gdy zrozumieli, że ich serca biją dla siebie szybciej, zapragnęli czegoś więcej.
Czy dadzą sobie szansę? Czy świat w którym żyją im ją da?
Autorka stworzyła historię pełną niesprawiedliwości. Bólu i cierpienia. Świat mafii, to świat, w którym ktoś, kto rządzi, musi się mieć na baczności. Choć książka porusza tematy, które do najlżejszych nie należą, to czyta się ją bardzo lekko i szybko.
Jedna akcja przechodzi w drugą bardzo płynnie, dzięki temu lektura wciąga. Nie sposób jej odłożyć. Nie można tu też narzekać na brak zwrotów akcji, które niejednokrotnie przyprawiły mnie o szybsze bicie serca.
Podczas czytania czułam wiele emocji. Raz czułam niepokój innym razem ekscytację i z niecierpliwością czekałam na dalszy rozwój wydarzeń. Nie zabrakło szybszego bicia serca i głębszego zastanowienia się nad zachowaniem bohaterów. Nie każdego bohatera polubiłam i nie raz przewróciłam oczami na jego zachowanie.
Historia też sprawiła, że kilkukrotnie zaśmiałam się na głos. Wzruszałam się i cieszyłam z rozwoju akcji. Zapiszczałam i chichotałam z radości.
Całość tak dobrze napisana, że zachciało się czytać.
Zdecydowanie zapamiętam ją na dłużej.
Bardzo polecam 🖤
Wydawnictwo: Ostre Pióro
Data wydania: 2025-06-27
zaczytanaa_rysow
On - przystojny, inteligentny zastępca dyrektora w prężnie działającej rodzinnej firmie. Ona - spokojna, ułożona kierowniczka księgarni. Mogłoby się...
Dzieciństwo jest najważniejszym okresem w życiu każdego z nas. Pozostawia ono trwały ślad w psychice i wpływa na to, jak później radzimy sobie w...