Okładka książki - W rytmie nienawiści

W rytmie nienawiści

Alvaro i Malia nie są do siebie pokojowo nastawieni. Dziewczyna ma grać support przed koncertem zespołu mężczyzny, a ten próbuje ją na wszelkie sposoby zniechęcić, wtem kracza Dylan - perkusista zespołu i łagodzi sytuację. Natomiast agenci Dylana i Malii chcąc zrobić rozgłos i zarobić dodatkowe pieniądze nakłaniają bohaterów do udawania pary. Jak ten pomysł wpłynie na życie bohaterów? Czy poczują do siebie coś więcej?

Jeśli chodzi o moje wcześniejsze spotkania z twórczością autorki, to czytałam jedynie dwa jej opowiadania w antologiach, ale pamiętam, że przypadły mi one do gustu. Jeśli chodzi o "W rytmie nienawiści" to książka ta ma ciekawą fabułę i dobrze wykreowanych bohaterów, chociaż nie powiem, czasami Alvaro działał mi na nerwy, jednak były momenty, że się rehabilitował. Książkę czyta się naprawdę szybko, a to za sprawą jej dynamiki, wielu nieprzewidzianych zwrotach akcji i ogromu emocji, które w tej historii odczuwamy razem z bohaterami na każdym kroku.
Autorka porusza tutaj wiele współczesnych problemów, między innymi problem z uzależnieniem od narkotyków, niechciana ciąża czy utratą bliskiej osoby.
Ta historia ukazuje oblicze sławy "od kuchni", możemy zobaczyć z jakimi problemami i rozterkami muszą się zmagać sławni, utalentowani i bogaci ludzie oraz co czasami muszą w imię tego poświęcić.
Bardzo mi się podobało, że dużą rolę w tej historii odgrywała także muzyka oraz proces jej tworzenia.
Dla osób lubiących książki z muzyką w tle oraz z występującym wątkiem hate - love będzie wprost idealna. Moja ocena to 7/10.

Informacje dodatkowe o W rytmie nienawiści:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-02-09
ISBN: 9788328720398
Dodał/a opinię: zakochanawksiazk

Tagi: Romans współczesny bóg

Zobacz opinie o książce W rytmie nienawiści

Kup książkę W rytmie nienawiści

Sidła
Agata Sobczak0
Okładka ksiązki - Sidła

Ta historia to istny ogień! Kolejna literacka odsłona Agaty Sobczak sprawiła, że zbierałam szczękę z podłogi! Nie spodziewałam się, że będzie tak gorąco...

Namiętna nienawiść
Agata Sobczak0
Okładka ksiązki - Namiętna nienawiść

Prędkość.Niebezpieczeństwo.Nienawiść.Tajemniczość. Brantley Chavez to człowiek, którego wszyscy dookoła traktują jak boga. Nikt nie ma wystarczająco...

Opad
Opad