[Reklama] Wydawnictwo Magia Słów
Rozmyślania o życiu i jego elementach można ująć w dość ciekawą historię. Wszystko zależy od koncepcji, pomysłu oraz wykonania.
Powieść Marii Fraszewskiej jest w głównej mierze, moim zdaniem, bardzo filozoficzna. Bez takiej fabuły, jaką znamy z większości powieści. Tutaj skupiamy się przede wszystkim na przemyśleniach. Między innymi o tęsknocie , samotności, różnych relacjach. Fakt, znajdują się dialogi. Ale są one takim swoistym "zrzutem" z ekranu. Zostały zamieszczone rozmowy jakie na przykład główna bohaterka prowadziła z różnymi osobnikami na czatach korzystając z komputera.
Niestety nie jestem zwolenniczką takiego rodzaju lektur. Wynudziłam się okropnie. Nie trafiła do mnie ta pozycja. Ma co prawda bardzo trafny przekaz i można wyciągnąć z powstałej fabuły wnioski i poczynić refleksję. Ale kurcze no, w dalszym ciągu jestem na nie. Całe szczęście, że nie była zbyt obszerna, bo dzięki temu ekspresowo ją skończyłam.
Cóż mogę więcej powiedzieć? Może znaleźć swoich odbiorców. Tego jestem pewna, dlatego też uważam że warto wyrobić sobie własne zdanie. To, że mi nie przypadła do gustu nie znaczy, że u was będzie tak samo.
Wydawnictwo: Magia Słów
Data wydania: 2024-03-13