"Wampir na Halloween" to lekki, uroczy, zabawny, iście wampiryczny romans biurowy. To idealna książka dla każdego, kto chce na chwilę oderwać się od czytania cięższych lektur lub po prostu wrzucić na luz i przeczytać coś niezobowiązującego, a przy tym dobrze się bawić.
"Podziwianie twarzy prawdziwego wampira, który patrzył na ludzi przebranych za wampiry, było dosłownie fascynującym zajęciem. Zdegustowany? Nie, jednak nie, bo miał na to za dobre serce. Rozbawiony? Trochę tak, ale próbował to ukrywać. Skrzywiony na widok brokatu? Oj, i to jak"*
✨️Kto pokocha?
Jeżeli lubisz motyw fake dating i romanse biurowe, ale idące raczej w tę lekką, luźną, zabawną stronę, to ta książka powinna przypaść Ci do gustu. Polubi ten, komu bliskie są proste historie z fajnym humorem. Tę książkę czyta się z nieschodzącym uśmiechem na ustach. Jest urocza i zadziorna, a jej ogólny pozytywny wydźwięk sprawia, że przyjemnie spędza się z nią czas. I oczywiście najważniejsze: pokochają ci, którzy lubią wampiry — ale uprzedzam, ta książka nie ma w sobie mroku, czerni i zła. It's close to midnight
Something evil's lurking in the dark* - nie ten adres. Wampiry Aleksandry Pilch lubią dzień.
✨️Za co pokochasz?
Za Lucero — wampir ideał, książkowy mąż. Chwilami bywa zabawnie nieporadny w starciu ze współczesnością, ale mimo iż trochę chodzi po tym świecie, wciąż pozostaje niezmiennie szarmancki, opiekuńczy i dobry. No wampir, ekhm... do rany przyłóż. Za Daramilę — odważną i bezgranicznie ufającą swojemu szefowi. Dla niej priorytetem jest wzorowe wykonywanie swojej pracy asystentki, to, że pociąga ją jej szef i to, co może się wydarzyć czy to na gruncie zawodowym, czy prywatnym — czas pokaże. Dara jest tu i teraz i za to ją lubię. Pokochasz za humor i za wartkie tempo akcji.
✨️Czy ja pokochałam?
Polubiłam tę historię. Bawiłam się świetnie, czuję, że odpoczęłam przy tej książce.
Urzekła mnie zgrabnym połączeniem świata stworzeń nadprzyrodzonych z ludzkim, a ja bardzo taki zabieg lubię, bo wtedy moja akceptacja fantasy równoważy się z uwielbieniem realizmu. Pośmiałam się, motylki pofruwały w brzuchu, było naprawdę bardzo miło.
✨️Czy polecam?
Why not? A polecam. Może nie jest to jakoś bardzo jesieniarska książka, bardziej halloweenowa, ale myślę, że spokojnie można ją czytać przez cały rok. Mamy luźną historię, dobrze wykreowanych bohaterów, barwnych, charyzmatycznych, nie denerwują, nie irytują, nie nudzą — wręcz przeciwnie, nieustająco zapewniają rozrywkę (sobie i czytelnikom).
✨️O czym jest?
Daramila Sorento całe życie uciekała przed wampirami, do czasu aż jej szefem został Angelo Apollo Lucero – charyzmatyczny wampir, któremu trudno się oprzeć. W czasie Halloween, najważniejszego święta Ujawnionych, oboje w ramach zawodowych obowiązków poddają się serii udawanych randek. Szybko jednak to, co miało być tylko pracą, zaciera się na rzecz prawdziwych uczuć. Niestety, pogróżki, ataki i mroczne sekrety zaczynają dotykać ich coraz mocniej. Dara musi zdecydować, czy zaufa własnemu sercu, czy pozwoli, by strach znów przejął nad nią władzę.
Wydawnictwo: YaNa
Data wydania: 2025-10-29
zaczytania
Czas ucieka, żołnierzu. Na szali postawiono niejedno życie. Blake Parrish po latach spędzonych w wojsku wraca do rodzinnego miasteczka. To, co widział...
Opowieść o niszczącej sile pożądania w pełnym erotycznego napięcia thrillerze!W oczach otoczenia Nicolas uchodzi za ideał - czuły, opiekuńczy, przystojny...