Okładka książki - Wenus

Wenus

🟥 Historia Wenus jest bardzo poruszająca i emocjonalna.Autorka nie tylko porusza bardzo trudne tematy młodzieży,ale również zmaganie się z diagnozą i pogodzenie się z nadchodzącą śmiercią.W młodym wieku jest to nie tylko zaskoczenie.Wtedy pojawia się bunt na cały świat i przeciwstawienie się decyzjom bliskich.
Zachowanie Wenus często mnie zaskakiwało.Z jednej strony pokazała lepszą twarz,a z drugiej umiała zemścić się na zakłamanej osobie.
🟥Powieść jest nie tylko piękna i bolesna historia o młodej dziewczynie,cierpieniu po bliskiej osobie,nieszczerym przyjaciołach,przeciwstawienie hejtu na koleżance ze względu na pochodzenie i pomocy jej,by poczuła się lepiej.To także pokazanie pierwszej miłości przez Troya i jego zaangażowaniu w pomoc,by Wenus wreszcie zobaczyła jego uczucia.
🟥Nie brakuje w tej lekturze zaskakujących zwrotów akcji,przewrotnych decyzji oraz możliwości poznania bliżej rodziny bohaterów.
🟥To bardzo dobra książka z gatunku young adult poruszająca ważne tematy w życiu młodych osób.Pokazuje wartość życia i cieszenia się z każdej chwili,której nam dano żyć.

🔺Jeśli lubisz ciekawą i barwną historię bohaterów wchodzących w dorosłość to koniecznie poznajcie Wenus i jej losy.
P O L E C A M

Informacje dodatkowe o Wenus:

Wydawnictwo: Harde
Data wydania: 2024-05-15
Dodał/a opinię: Barbara Dębska

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 12 lat

Zobacz opinie o książce Wenus

Kup książkę Wenus

Blurred
Angelika Sadkowska0
Okładka ksiązki - Blurred

Blurred to opowieść o rozmytych granicach miłości, zaufania i pragnienia zemsty. Aurora Carrier żyje w cieniu własnych lęków, izolując się od świata, który...

Crooked Mirror
Angelika Sadkowska0
Okładka ksiązki - Crooked Mirror

Jej przyrodni brat może ją ocalić... lub sprowadzić na nią większe piekło. Siedemnastoletnia Lacey cztery lata temu przeżyła wypadek samochodowy, w którym...