Okładka książki - Wenus

Wenus

🫧🫧🫧🫧🫧 Recenzja 🫧🫧🫧🫧🫧

Angelika Sadkowska " Wenus "

Wydawnictwo: Harde
@wydawnictwoharde

🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧

" Pustka wypełnia moje wnętrze, wypierają zeń nawet najmniejszą drobinkę nadziei. Moja dusza krzyczała z bólu, próbując dotrzeć do kogoś, kto mógłby mnie uratować od tej ciemności. Ale wszystko, co mogłam usłyszeć, to echo własnego cierpienia, które odbijało sie od niewidzialnych murów obejmującej mnie rozpaczy.
Moje życia nie mogło tak szybko sie kończyć..."

" Wenus " to opowieść o niezwykle trudnych doświadczeniach, z jakimi musi zmierzyć się siedemnastoletnia Wenus Villanueva..
Walka z chorobą, zdradą przyjaciółki i wsparcie ze strony przyjaciela oraz nowa znajomość z Joy to główne wątki, które składają się na pełną emocji historię bohaterki..

To historia o odwadze, przyjaźni i miłości , a także o nadziei i relacjach międzyludzkich, która może poruszyć czytelnika i skłonić do refleksji nad życiem i trudnościami, z jakimi się zmagamy..

Autorka ukazała historię Wenus Villanueva w sposób bardzo wciągający i emocjonalny.. Jej styl pisania jest pełen opisów, które pobudzają wyobraźnię i sprawiają, że czujemy emocje bohaterów..

Angelika potrafi przeplatać dramatyczne wydarzenia z głębokimi uczuciami, co sprawia, że wchodzimy w świat bohaterów i przeżywamy z nimi każdą chwilę..
Dialogi są autentyczne i oddające charaktery postaciom, co sprawia, że łatwo się wczuwamy w sytuacje, jakie przeżywają bohaterowie..

Cała historia jest nasycona napięciem emocjonalnym i zaskakującymi zwrotami akcji, co sprawia, że nie może oderwać się od lektury..

Autorka potrafi również świetnie budować atmosferę i kreować głębokie emocje, które sprawiają, że czujemy się zaangażowani w losy bohaterów..

Historia jest przedstawiona z perspektywy głównych bohaterów, czyli Wenus i Troya.. Mamy okazję poznać świat poprzez ich oczy i uczestniczyć w ich emocjach, wyborach i doświadczeniach z jakimi się zmagają.. To pozwala lepiej zrozumieć motywacje i działania bohaterów oraz wczuć się w ich historię z ich własnej perspektywy..

Wenus Villanueva piękna, mądra i pełna energii młoda dziewczyna. Jest bardzo popularna w szkole, ale niestety dowiaduje się, że jest poważnie chora.
Mia, jej najlepsza przyjaciółka, która okazuje się nieszczera, i spiskuje przeciwko Wenus.
Troy wieloletni przyjaciel dziewczyny, chodź ostatnio nie mieli dobrego kontaktu stara się wspierać dziewczynę, do której czuje coś więcej..

Emocje bohaterów są bardzo realistyczne i autentyczne, co sprawia, że czytelnik może łatwo się z nimi utożsamić i przeżywać ich wzloty i upadki.. To właśnie silne emocje i złożone charaktery bohaterów sprawiają, że historia staje się tak porywająca i angażująca dla czytelnika..

" Nic nie było czarne albo białe. Świat miat tyle odcieni szarości, ale na szczęście mogliśmy go pokolorować. Ja zamierzałem podarować Wenus najpiękniejsze kredki. Takie, których kolory nie wyblakną nigdy..."

Wenus Villanueva to radosna i popularna dziewczyny, która nagle staje w obliczu śmiertelnej choroby.. Konfrontacja z koniecznością drogiego leczenia eksperymentalnego oraz zdradą ze strony najlepszej przyjaciółki Mii sprawia, że Wenus traci nadzieję i chce zakończyć swoje życie.. Jednak pojawia się przyjaciel Troy, który skrywa uczucia głębsze niż tylko przyjaźń, i próbuje przekonać ją do walki..

Informacje dodatkowe o Wenus:

Wydawnictwo: Harde
Data wydania: 2024-05-15
Dodał/a opinię: Magdalena Grzejszczyk

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 12 lat

Zobacz opinie o książce Wenus

Kup książkę Wenus

Crooked Mirror
Angelika Sadkowska0
Okładka ksiązki - Crooked Mirror

Jej przyrodni brat może ją ocalić... lub sprowadzić na nią większe piekło. Siedemnastoletnia Lacey cztery lata temu przeżyła wypadek samochodowy, w którym...

Blurred
Angelika Sadkowska0
Okładka ksiązki - Blurred

Blurred to opowieść o rozmytych granicach miłości, zaufania i pragnienia zemsty. Aurora Carrier żyje w cieniu własnych lęków, izolując się od świata, który...