O książce przed wzięciem w dłonie nie wiedziałam kompletnie nic! Jaki to gatunek, o czym jest i jakie ma oceny.... Jej przeczytanie zajęło mi dwa dni! I mimo tego, że czyta się ją bardzo szybko i wciąga to mam do niej mieszane uczucia.
Książka to dość mocny thriller, mamy zabójstwa, tajne organizacje i sekrety. Ja szybko wciągnęłam się w fabułę i byłam bardzo ciekawa, jak to wszystko się skończy i kto tak naprawdę jest kim. Były jednak rzeczy, które w tej książce przytłoczyły mnie za bardzo i to właśnie o nich chciałabym Wam więcej powidzieć. W pewnym momencie czytania jej miałam nieodparte wrażenie, że "drugim dnem" tej książki jest przekonanie nas do wiary w Boga i modlitwy. Ja, jako osoba niezbyt praktykująca i wierząca miałam aż przesyt tego motywu w tej książce! Po drugie opisy. Osoby, które lubią długie, żmudne i dokładne zdecydowanie odnajdą się w tej książce. Ja po dwóch stronach czytania, jak wygląda jakiś pokój, miałam ochotę przerzucić kartkę na następną. Nie jestem osobą, która w książkach przykłada dużą wagę do takich elementów, więc te momenty mocno mnie męczyły. I ostatnia rzecz to główny wątek, w pewnym momencie zaczął mi za bardzo przypominać inną książkę. I sama autorka w niej wspomina o Kodzie Leonarda Da Vinci.
Mimo tego myślę, że jest to całkiem dobra książka i szybko nas wciąga. Warto po nią sięgnąć jeśli tylko będziecie mieli taką okazję!
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2017-11-23