Okładka książki - Wieczność bez ciebie

Wieczność bez ciebie

❗RECENZJA PATRONACKA❗

„Całował ją zachłannie. Był szorstki. Zaborczy. Chciał jej pokazać, że zawsze należała tylko do niego. Od lat. Od wieków. Od tysiącleci. Od eonów czasu. Przez wieczność”.

🧡🧡🧡

„Wieczność bez ciebie” autorstwa Wiktorii Gische to książka, która łączy w sobie moje dwa ulubione gatunki literackie. Jest to bowiem romans z nutką fantasy. Nie wiem jak wy, ale ja koło takich pozycji nie potrafię przejść obojętnie.

A tutaj mamy historię tajemniczą i intrygującą. Co prawda akcja nie gna, w zawrotnym tempie jednak jest wiele wątków, które mocno ciekawią i absorbują. Między innymi podróż do poprzednich wcieleń naszej głównej bohaterki.

Jest to główny wątek w tej książce, przez co domyślam się, że dla co poniektórych może się on okazać za bardzo rozpisany. Ja osobiście nie lubię, zbyt długich opisów jednak tutaj byłam mocno skupiona na opowieści, by zwracać na to uwagę.

Dawno nie czytałam czegoś podobnego zwłaszcza, iż ostatecznie ta pozycja okazała, się inna niż myślałam.

Autorce bowiem udało się stworzyć historię nieszablonową pomimo użycia motywu dość oklepanego i dobrze wszystkim znanego.

Nieśmiertelna miłość.

Niby temat stary jednak jak dla mnie wciąż bardzo dobry. Zważywszy na to, iż wszystko sprowadza się do jednego. Do uczucia tak silnego, że przezwycięży samą śmierć. Do miłości skorej do poświęceń, ponadczasowej i przepełnionej namiętnością.

Takie pozycje uwielbiam czytać.

Podsumowując, nie jest to książka bez wad. Ma nie co trudny do przebrnięcia początek i momentami nuży jednak w znacznie większej mierze, intryguje i zachęca do skończenia lektury. Dajcie więc jej szansę. Ta książka ma swój oryginalny klimat, jest przyjemna w odbiorze i lekka.

Polecam.

Informacje dodatkowe o Wieczność bez ciebie :

Data wydania: 2022-01-31
Dodał/a opinię: za_czytamm

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Wieczność bez ciebie

Kup książkę Wieczność bez ciebie

Miłość, wojna i tajemnica papirusu. Tom 2
Wiktoria Gische0
Okładka ksiązki - Miłość, wojna i tajemnica papirusu. Tom 2

Wojenna codzienność dla noszącej żydowskie nazwisko Lei nie jest prosta. Łatwiej jednak znieść życie w okupowanym Krakowie, kiedy na swojej drodze spotyka...

Wiktoria Gische0
Okładka ksiązki - Miłość, wojna i tajemnica papirusu (Tom 1). Miłość, wojna i tajemnica papirusu. Tom 1

Lea Burgsch, córka cenionego niemieckiego egiptologa i polskiej żydówki, dokonuje w jednym z grobowców w Dolinie Królów niezwykłego odkrycia - w jej ręce...