Wielki Ser miał wiele marzeń i wszystkie je spełnił, ciężko pracując. Teraz ma wiele, jest sławny, inni są nim zainteresowani, ponieważ jest gwiazdą Twarogowa i mistrzem we wszystkim. Wygrywa wiele konkursów, zdobywając pierwsze miejsca. Nadchodzi jednak dzień, w którym pojawia się Klinek. On jest zupełnym przeciwieństwem Wielkiego Sera, a mimo to zaczyna zagrażać jego pozycji. Dlaczego? Jak potoczy się ta historia?
To kolejna nowość z serii „Smaczna Banda i emocje”. Książeczka jest po prostu wspaniała, ciekawa, a przy tym wartościowa. To seria, która nie tylko bawi, ale również uczy. Będzie doskonałym pomysłem na początek wielu rozmów o emocjach, na temat sławy, umiejętności przegrywania i wiele więcej.
Wizualnie książeczka zachwyca. Znajdziemy w niej duże, wspaniałe, przyciągające uwagę ilustracje. Ją po prostu chce się oglądać i to wielokrotnie.
Tekstu na stronach jest niedużo. Co jest znaczące zarówno dla młodszych dzieci, jak i tych starszych, które będą je samodzielnie czytały, a dopiero zaczynają to robić.
Okładka twarda i solidna. Dzięki niej książka nie zniszczy się szybko.
Książka pt.: „Wielki Ser. Smaczna Banda i emocje” to książka, która mnie zachwyciła. To mądra, ciekawa, wartościowa pozycja, którą z wielką przyjemnością polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-05-07
Tytuł oryginału: The Big Cheese
Anna Kaczor
Czy żeby z nijakiej cieciorki stać się fajną, trzeba nosić ciemne okulary? A może chodzi o sposób mówienia? Lub ciuchy? Żel na włosach? Nie? No więc o...
Wolny Wybieg to zabawa, którą uwielbiają jaja zamieszkujące pewien karton. Każdego dnia wychodzą z niego i... no właśnie, co robią? I dlaczego jedno z...