Okładka książki - Wilk z lasu

Wilk z lasu

🐺 „𝓦𝓲𝓵𝓴 𝔃 𝓵𝓪𝓼𝓾” 𝓐𝓷𝓮𝓽𝓪 𝓙𝓪𝓭𝓸𝔀𝓼𝓴𝓪 🐺

Bo kiedy stawką jest dobro słabszych, Dora Wilk nie zawaha się sięgnąć po ostateczne środki.

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

„Wilk z lasu” to kolejny tom z serii z Dorą Wilk i sentymentalny powrót do Thornu. Aneta Jadowska kolejny raz serwuje nam znakomitą powieść z gatunku Urban fantasy, dostarczając czytelnikowi masę niezapomnianych wrażeń i mnóstwo radości z powrotu do ulubionych bohaterów tej serii!

W Thornie narasta chaos, a Dora Wilk nie cofnie się przed niczym, by go powstrzymać. Akcja książki rozpoczyna się kilka tygodni po zamknięciu sprawy Latarnika, a przed Namiestniczką pojawiają się nowe wyzwania. Nie przewidziała, że stanie się matką zastępczą dla straumatyzowanej dziewczyny, władająca ogniem, która przez dręczącą ją koszmary, może wyrządzić wiele szkód. W dodatku będzie musiała zrobić wszystko, by ocalić pokój pomiędzy wilczym stadem, a wampirami. Piętrzące się problemy staną się dla Dory nie małym wyzwaniem. Tylko czy zdoła sobie z tym wszystkim poradzić? Tego dowiecie się sięgając po kolejny tom!

Porcja przygód w tej książce jest znacznie większa niż w poprzedniej części. Co najlepsze - nic nie dzieje się przesadnie zbyt szybko, dzięki czemu czytelnik ma możliwość czerpania radości z każdego wydarzenia po kolei, nic mu nie umyka, nic nie jest również przedstawione w dużym skrócie.

Uwielbiam tę powieść za to, jak bardzo trzymała mnie w napięciu, z jaką łatwością pozwoliła mi na zaangażowanie się w rozgrywające się na jej kartach wydarzenia oraz z jaką przekorą zaskakiwała mnie coraz bardziej, stawiając mnie w obliczu sytuacji, których naprawdę się nie spodziewałam.

Lekki styl pisania autorki sprawia, że przez całą książkę się po prostu płynie. Nie ma czasu choćby na złapanie oddechu. Od pierwszej strony czułam się oczarowana tą opowieścią, urzekła mnie magia miejsca, w którym mieszkali bohaterowie. Jeśli chodzi o charakterystykę postaci, to autorka stanęła na wysokości zadania, stworzyła tak autentycznych, a zarazem sympatycznych bohaterów, że nie sposób ich nie polubić.

To kolejny tom serii, więc przed sięgnięciem po „Wilka z lasu” konieczne jest poznanie wcześniejszych powieści Anety Jadowskiej z tego uniwersum. Zapewniam, że cała seria skradnie wasze serce! To doskonałe połączenie fantastyki z dużą dawką emocji, niezapomnianych wydarzeń, radości, smutku i dobrego humoru i nietuzinkowych bohaterów! Polecam! Fani niebanalnych powieści fantasy z pewnością będą zadowoleni!

Informacje dodatkowe o Wilk z lasu:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2025-10-31
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: fantasy

Zobacz opinie o książce Wilk z lasu

Kup książkę Wilk z lasu

Szamańskie tango
Aneta Jadowska0
Okładka ksiązki - Szamańskie tango

Thorn Universe powraca... Szaman rusza w Tango! Po ogromnym sukcesie heksalogii o Dorze Wilk, policjantce-wiedźmie, Aneta Jadowska postanowiła nie opuszczać...

Afera na tuzin rysiów
Aneta Jadowska0
Okładka ksiązki - Afera na tuzin rysiów

Bywają miłe miasta. Są też te uzbrojone w kły i pazury, jak Wars i Sawa. Idealne dla kobiety, która poluje na potwory. Nikita, do niedawna członkini Zakonu...