Okładka książki - Willa przy Perłowej patronujemy

Willa przy Perłowej

Współpraca reklamowa - wydawnictwo_dragon

"Willa przy Perłowej" to kontynuacja "Księgarenki na Miłosnej", debiutu Pauliny Molickiej. Jednak część drugą można czytać bez znajomości pierwszej.
Michalina Sarnecka, w pewnym momencie swego życia znalazła się na rozstaju dróg. Tak o to los rzuca ją do małego miasteczka, gdzie zamieszkuje z niewidzianym dawno stryjem. Tu dziewczyna znajduję ukojenie i spokój, nawiązuje więzi z mieszkańcami, zaprzyjaźnia się z Olą z księgarenki przy Miłosnej. Pewnego razu przypadkowo trafia do Willi przy Perłowej, prowadzone przez trzy pokolenia rodziny Wolskich, którym grozi bankructwo. Jako specjalistka od marketingu oferuje swoje wsparcie, w uratowaniu pensjonatu. Tam spotyka też wnuka właścicieli, niesympatycznego Adama, który wrogo jest nastawiony do dziewczyny.

Autorka w swojej opowieści zabiera nas do małego, bardzo przytulnego miasteczka, a sami mieszkańcy to bardzo zżyta i życzliwa społeczność. Michalina to bohaterka, która ma swoje tajemnice, musi zmierzyć się z problemami osobistymi i rodzinnymi. To tu szuka wytchnienia i zapomnienia, to tu postanawia uporządkować swoje życie i odnaleźć to, co najważniejsze. Przez całą opowieść towarzyszy nam nieodłączne pytanie — Dlaczego Michalina ukrywa się, uciekła od rodziny?

Ciepła, niesamowicie kojąca lektura, którą czyta się z ogromną przyjemnością i nieschodzącym uśmiechem z twarzy. Jest to jedna z tych książek, która, nie tylko bawi i uczy, ale przede wszystkim napełnia nas pozytywną energią. Historia, która pozwala nam zrozumieć, że czasem trzeba pozwolić rzeczom „wydarzać się”, desperacja często prowadzi do błędów i rozczarowań. Warto dać sobie czas. Z dystansu rozpacz okazuje się przejściowym smutkiem. Pojawia się nadzieja i dobre przeczucia.

"Willa przy Perłowej" to urocza opowieść o tym, że nasze życie jest pełne niespodzianek. Nie dąż na siłę do relacji, swoich planów, nie zatracaj w emocjach, bo tak bardzo czegoś chcesz. To, co dla ciebie dobre w końcu przyjdzie. Polecam gorąco.

Informacje dodatkowe o Willa przy Perłowej:

Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2024-04-24
Dodał/a opinię: Ela-Monia

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Willa przy Perłowej

Kup książkę Willa przy Perłowej

Odkąd tak niespodziewanie przyjechała, mieszkanie przestało być tylko ścianami zapełnionymi meblami. Stało się domem. Ze śmiechem, rozmowami, zapachami obiadu.

Jeśli nie ma zaufania, nic się nie da zbudować. Albo buduje się na piasku. Prędzej czy później przyjdzie burza, przyjdzie sztorm i wszystko runie.

Więcej cytatów z tej książki

Księgarenka na Miłosnej
Paulina Molicka0
Okładka ksiązki - Księgarenka na Miłosnej

Całym życiem trzydziestoletniej Oli jest Księgarnia na Miłosnej. Gdy dowiaduje się, że jej ukochane miejsce ma zostać sprzedane, wpada w panikę. Na szczęście...