Okładka książki - Wirtuoz

Wirtuoz

Inne wydania:

Adam Berg wraca po wydarzeniach w chełmińskim klasztorze. Otrzymuję dość tajemnicze zlecenia. Na prośbę córki pewnej zmarłej kobiety ma kontynuować jej poszukiwania i finalnie odnaleźć zaginiony na początku wojny fortepian Chopina oraz kolekcję obrazów.

Już po zapoznaniu się z dokumentami zleceniodawczyni widzi, że trafił na coś wyjątkowego. Jego pierwsze kroki w celu odszukania artefaktów mówią mu jedno - nie będzie to przyjemny spacerek po parku, a niebezpieczna i pełna intryg wyprawa, która rzuci go między innymi na Majorkę.

Czy Adam Berg zostanie bohaterem polskiej kultury i jednocześnie wypełni ostatnią prośbę odchodzącej z tego świata kobiety?

Seria z Adamem Bergiem przypadła mi do gustu już od pierwszego tomu. Autor z powodzeniem serwuje nam dobrze spisane historie kryminalne okraszone ciekawymi historycznymi wątkami. Do tego robi to w takim stylu, który bardzo mocno zaciekawia jedocześnie nie przytłacza masą materiału historycznego.

„Wirtuoz” to 4. tom serii. Akurat ta historia poruszyła mnie najbardziej. Krzysztof Bochus zagrał tu mocno na emocjach. Nie skupiał się jedynie na śledztwie dziennikarskim prowadzonym przez Adama, ale skupił się też na związku Adama z Miłką. Związku wyboistym, pełnym zakrętów ale i bardzo silnym i szczerym.

Połączenie tych dwóch głównych wątków porusza do ostatniej strony. Panie Krzysztofie bardzo Panu dziękuję za tę książkę.

A Wam polecam ten tytuł w szczególności oraz całą serię przygód z Adamem Bergiem – dziennikarzem śledczym, mającym w sobie cechy Jamesa Bonda i Indiany Jonesa.

Informacje dodatkowe o Wirtuoz:

Kup książkę Wirtuoz

Dolina gniewu
Krzysztof Bochus0
Okładka ksiązki - Dolina gniewu

Ostatnie wspólne śledztwo radcy Abella i wachmistrza Kukulki. Koniec marca 1945, Abell i Kukulka wracają do Gdańska na moment przed zagładą miasta. Sowieci...

Czarny manuskrypt
Krzysztof Bochus0
Okładka ksiązki - Czarny manuskrypt

Mroczny kryminał rozgrywający się w fascynujących latach 30. na niemieckim Pomorzu.  Miastem Marienwerder (Kwidzyn) wstrząsają krwawe morderstwa, których...