Okładka książki - Włoski nauczyciel

Włoski nauczyciel

"Włoski nauczyciel" jest powieścią, która z jednej strony znakomicie charakteryzuje bohaterów, którzy są przedstawieni ze swoimi zaletami i wadami. Z drugiej strony dostrzegam pewien chaos w stosunku do imion bohaterów. Z początku sprawiało mi trudność w zorientowaniu się kto jest kim, gdyż zamiennie stosowane były imiona z przezwiskami. Czytając powieść momentami byłam znużona długimi opisami. Akcja książki jest bardzo wolna. Duża ilość szczegółów wymaga od czytelnika uważnego czytania, aby nie zgubić wątku. Najciekawsze jest zakończenie, które rozbawiło mnie. Pomysł Charles'a był genialny. Dowodzi tylko tego, że łatwo można ocenić człowieka po pozorach.

Warto zwrócić jeszcze waszą uwagę na piękne wydanie powieści. Twarda oprawa, ciekawie zaprojektowana okładka oraz intrygujący opis od wydawcy skutecznie przyciąga potencjalnego czytelnika, aby zechciał sięgnąć po tę pozycję literacką. Ja bardzo lubię książki w twardych oprawach, są takimi perełkami, które pięknie prezentują się w biblioteczce i przyjemnie trzyma się je w ręce.

Minusem książki z pewnością są zdania nie przetłumaczone na język polski, gdyż trudno zrozumieć mi było kontekst rozmowy.
Pełna opinia na Czytam dla przyjemności

Informacje dodatkowe o Włoski nauczyciel:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2019-10-02
ISBN: 978-83-240-4907-3
Tłumaczenie: Jerzy Kozłowski
Dodał/a opinię: czytamdlaprzyjem

Tagi: literatura piękna

Zobacz opinie o książce Włoski nauczyciel

Kup książkę Włoski nauczyciel

Niedoskonali
Tom Rachman0
Okładka ksiązki - Niedoskonali

Osadzona we wspaniałej scenerii Rzymu fabuła debiutanckiej książki Toma Rachmana koncentruje się na pokręconym życiu reporterów, redaktorów i szefów międzynarodowej...