Okładka książki - Wojownicy i Czarodzieje. Jak upolować Wiedźmę?

Wojownicy i Czarodzieje. Jak upolować Wiedźmę?

Inne wydania:

Czarodzieje i Wojownicy nienawidzili się od pokoleń. Ich dzieci od małego słyszeli same złe rzeczy o tych drugich, wpajano im nienawiść.
Xar jest synem czarodzieja i to nie byle jakiego, bo samego króla. Jednak jego magia się nie ukazała, już rok się spóźnia, co mocno martwi chłopca. Ma jednak już swój plan. Zamierza znaleźć wiedźmę i od niej czerpać magię. Jest tylko taki problem, podobno one wyginęły i to 100 lat temu.
Wish jest córką królowej wojowników. Mieszka w miejscu, gdzie magii się nienawidzi, jest surowo zabroniona i mocno karana. Pewnego dnia dziewczynek odkrywa, że wokół niej przedmioty ożywiają. Jest tym mocno zdenerwowana i zamierza zrobić wszystko, aby jej zdolności pozostały tajemnicą.
Tych dwójkę powinna łączyć tylko nienawiść. Kiedy pewnego dnia się spotykają, okazuje się, że połączy ich coś więcej - wspólna misja. Jaka? Czy dadzą radę? Czy będą się darzyć nienawiścią, jaką wpajano im od maleńkości?

Ciekawa, wciągająca, pełna magicznych przygód, przyjaźni, niebezpieczeństwa - taka właśnie jest książka pt.: „Wojownicy i czarodzieje. Jak upolować wiedźmę”. Wciąga młodego czytelnika i nie pozwala się od siebie oderwać aż do końca historii. Zdecydowanym plusem jest fakt, że w książce znajdziemy bardzo mądry przekaz, jednak jaki nie mogę zdradzić (zbyt wiele ważnych faktów z fabuły musiałabym zdradzić).

Bohaterowie ciekawi, dobrze wykreowani.

W książce znajdziemy ładne, czarno - białe ilustracje, które przyciągają wzrok.

Moim zdaniem jest to pozycja dla dzieci 9-14 (tak mniej więcej).

„Wojownicy i czarodzieje. Jak upolować wiedźmę” to książka, która spodoba się wszystkim fanom czarodziejskich przygód. My polecamy.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Wojownicy i Czarodzieje. Jak upolować Wiedźmę? :

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2022-06-01
Kategoria: Dla młodzieży
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Dzieci od ok. 10 lat

Zobacz opinie o książce Wojownicy i Czarodzieje. Jak upolować Wiedźmę?

Kup książkę Wojownicy i Czarodzieje. Jak upolować Wiedźmę?

Jak odwrócić smoka ogonem
Cressida Cowell0
Okładka ksiązki - Jak odwrócić smoka ogonem

Smoki Eksterminatory wylęgają się tylko wtedy, gdy ich jaja ogrzeją się w gorących gazach i lawie. I właśnie teraz na Wyspie Lawowych Prostaków...

Drapieżne smoki dla początkujących
Cressida Cowell0
Okładka ksiązki - Drapieżne smoki dla początkujących

Halibut Straszliwa Czkawka Trzeci chciałby tylko miło spędzić urodziny. Ale jego ojciec, wódz wikingów Stoick Wielgi, ma inne plany. Chce...