📖 „𝓦𝓻óż𝓫𝓲𝓽𝓴𝓪 𝔃 𝓑𝓮𝓻𝓵𝓲𝓷𝓪” 𝓙. 𝓒. 𝓜𝓪𝓮𝓽𝓲𝓼 📖
Zainspirowana prawdziwymi wydarzeniami, wciągająca opowieść o miłości i niezłomności podczas II wojny światowej, gdzie jedna kobieta zmienia bieg historii.
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
Ostatnio coraz częściej sięgam po książki w tematyce wojennej i muszę przyznać, że każda z tych historii potrafi mnie zaskoczyć czymś innym. Tutaj poznajemy wojnę widzianą oczami Niemców, którzy nie do końca byli zwolennikami Hitlera.
Wiedziałam, że powieść J. C. Maetis będzie bardzo ciężką i absorbującą lekturą, bowiem historia oparta jest na prawdziwych wydarzeniach i muszę przyznać, że byłam całkowicie przygotowana na ładunek emocjonalny, jaki ta książka miała mi zapewnić. Jak pewnie możecie się domyślać ciężka tematyka tej książki w całości przekłada się na panującą w niej atmosferę, a ta totalnie wciągnęła mnie w swe sidła.
✨ Berlin, rok 1940. Edith Creutzen otrzymuje pewną propozycję, której nie może odrzucić, bowiem skierowana jest od osobistości, której kobieta nie może zlekceważyć. Ma zostać osobistą wróżbitką samego Hitlera. Inni zaś widzą w tym okazje, by go pokonać i obalić jego rządy. Tajne kody ukryte w książkach mają za zadanie przekazywać istotne informacje.
Czy Edith zdoła wykorzystać swoją pozycję i dokonać niemożliwego, czy też stanie się pionkiem w niebezpiecznej grze?✨
Podczas lektury trzeba się mocno skupić i poświęcić jej 100% uwagi, ale gwarantuje, że odwdzięczy się wam wspaniała ucztą literacką, która was zachwyci! J. C. Maetis ma niezwykły talent pisarski. Doskonale wie, jak zainteresować czytelnika, by ten nie mógł się oderwać od lektury. ❤
„Wróżbitka z Berlina” to pełna napięcia historia, która wciąga już od pierwszej strony. Z ogromną ciekawością śledziłam losy Edith i mocno jej kibicowałam, by nie ucierpiała w tej intrydze. Przez całą książkę czytelnik wraz z bohaterami przeżywa ich ciężką sytuacje życiową. Poruszyła mnie ta historia do głębi i zawładnęła moim sercem. Długo o niej nie zapomnę! ❤🩹
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-08-20