Wolicie thrillery czy kryminały?
Częściej sięgam po thrillery, bo lubię je za akcję trzymająca w napięciu oraz pełna gamę emocji.
⬇⬇⬇
WSZYSTKIE MROCZNE MIEJSCA to thriller z nieśpieszną akcją, który zachwyci was w nietuzinkową intrygą.
W tym tytule autorka postawiła na mało dynamiczna akcję i bardziej skupiła się na emocjach i odczuciach głównej bohaterki Molly i śledztwie prowadzonym przez detektyw Ritę, bowiem fabuła podzielona jest na te dwie perspektywy.
Zabieg dość fajny, bo mogłam czynnie uczestniczyć w śledztwie, szukać poszczególnych puzzli układanki i typować sprawcę morderstwa, jednak mocno to spowalniało całość. Najbardziej podobały mi się rozdziały z punktu widzenia Molly, bo to jej postać i skrywane tajemnice najbardziej mnie zaintrygowały.
Autorka zbiegiem stron ujawnia coraz więcej i coraz bardziej zaciekawiała mnie fabułą. Finalnie nie odgadałam mordercy, więc zakończenie jakie dostałam usatysfakcjonowało mnie, ale nie zachwyciło w stu procentach.
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2023-05-31
Tytuł oryginału: All the Dark Places
kotoksiazka
Młoda kobieta odkrywa, że jej przeszłość może rozpaść się na kawałki, gdy w lesie za jej domem zostaje znalezione ciało przyjaciółki z dzieciństwa... ...