Okładka książki - Wszystko na swoim miejscu. Pierwsze miłości i ostatnie opowieści

Wszystko na swoim miejscu. Pierwsze miłości i ostatnie opowieści

"Wszystko na swoim miejscu" to miła odmiana po thrillerach i powieściach obyczajowych ostatnimi czasy. Czas na literaturę faktu. Dobrze sięgać po książki, które wbrew pozorom nie interesują nas na pierwszy rzut oka, bo można się miło zaskoczyć. Polecam taką metodę- raz na jakiś czas sięgam po gatunki, które mnie niezbyt interesują.

IG: Czytomanka

👉Sięgając po tę książkę nie miałam oczekiwań. Celowo nie czytałam nic na jej temat, żeby przeczytać i być obiektywną względem siebie. To był genialny pomysł! Wszystko na swoim miejscu to zbiór esejów, gdzie możemy przeczytać o bardzo ważnych dla człowieka wartości takich jak docenianie czasu, śmierć, miłość, to co czyni nas ludźmi. Przeczytamy również o samym autorze, jego dzieciństwie to jak doszedł do tego jakim jest człowiekiem. Dla mnie najtrudniejsze tematy były typowo chorobowe jak alzheimer, depresja, halucynacje, omamy, choroby psychiczne i neurologiczne, to jak funkcjonuje wtedy mózg. Najtrudniejsze momenty podczas czytania.

👉Książka momentami była trudna, czasami emocje brały górę i zwyczajnie czułam się źle, przybita. Mimo wszystko książka jest bardzo wartościowa, interesująca i mocno emocjonalna!

Dziękuje @zysk_wydawnictwo za egzemplarz!

❗Ocena: 7/10

Informacje dodatkowe o Wszystko na swoim miejscu. Pierwsze miłości i ostatnie opowieści:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2021-05-18
Kategoria: Psychologia
ISBN: 9788382020168
Tytuł oryginału: Everything in Its Place. First Loves and Last Tales
Dodał/a opinię: Czytomanka

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Wszystko na swoim miejscu. Pierwsze miłości i ostatnie opowieści

Kup książkę Wszystko na swoim miejscu. Pierwsze miłości i ostatnie opowieści

Rzeka świadomości
Oliver Sacks0
Okładka ksiązki - Rzeka świadomości

Rzeka świadomości, ostatnia książka Olivera Sacksa, po raz kolejny prezentuje pasję, z jaką autor podchodził do takich aspektów ludzkiego życia jak ewolucja...

Wdzięczność
Oliver Sacks0
Okładka ksiązki - Wdzięczność

,,Moim dominującym uczuciem jest wdzięczność. Kochałem i byłem kochany. Wiele mi dano i sam też coś dałem w zamian. Przede wszystkim byłem istotą czującą...