Okładka książki - Wszystko z winy pioruna

Wszystko z winy pioruna

Virginia i Leon to nastoletnie rodzeństwo, w dodatku bliźnięta. Jednak prócz daty urodzin nie łączy ich wiele. Virginia to ułożona, grzeczna i rozsądna dziewczyna, natomiast Leon to...Leon, trochę buntownik, a jeśli chodzi o naukę to do prymusa mu daleko.
Pewnego dnia, podczas wycieczki z rodzicami rozszalała się burza, a pech chciał, że w tych dwoje trafił piorun.
I tu zaczyna się zabawa! Otóż po incydencie z piorunem Virginia ocknęła się w ciele brata, a Leon ze zdziwieniem stwierdził, że przybrał dziewczęcą postać swojej nudnej siostry.
Co teraz będzie? A wszystko to z winy pioruna!
Virginia, jako swój brat będzie musiała porządnie wcielić się w rolę i zagrać przed jego kolegami. Poradzi sobie? A czy Leon dobrze sprawdzi się jako najlepsza przyjaciółka, którą jest na codzień Virginia?
No i jeszcze jedno.... Jak to wszystko odkręcić?!
"Wszystko z winy pioruna" to zabawna i zwariowana historia nie tylko dla młodszych czytelników. Wciągnie każdego!
Leona i Virginię, między którymi jest dosłownie przepaść, połączyła niecodzienna sytuacja - i ten pomysł kupił mnie już na początku. Tych dwoje, o zupełnie różnych charakterach, potrafi zaciekawić czytelnika. Absurdalne sytuację, potyczki słowne... i czysta improwizacja!
Jednak szalona zamiana ciał to nie wszystko. Książka ta zdecydowanie ma za zadanie przekazać nam coś więcej. Na przykładzie bliźniaków przeczytamy o tym, jak najmniej zgrane rodzeństwo potrafi ze sobą współpracować, pomagać sobie nawzajem i stanąć w obronie.
Uważam, że to naprawdę zabawna i przyjemna lektura, którą zdecydowanie warto przeczytać. Miło spędziłam czas z bliźniakami i Wam także polecam!

Informacje dodatkowe o Wszystko z winy pioruna:

Wydawnictwo: Akapit Press
Data wydania: 2020-03-02
Kategoria: Dla młodzieży
Kategoria wiekowa: 13-15 lat
ISBN: 978-83-66106-44-4
Tytuł oryginału: Tutta colpa di un fulmine
Język oryginału: włoski
Tłumaczenie: Krystyna Szulczyńska
Dodał/a opinię: blondeside

Tagi: dla młodzieży Wszystko z winy pioruna Arianna Leoni Akapit Press

Zobacz opinie o książce Wszystko z winy pioruna

Kup książkę Wszystko z winy pioruna