Anastazja jest w szczęśliwym związku z Łukaszem, a wiadomość o ciąży powinna wzmocnić ich relacje. Życie tych dwoje młodych ludzi zmieni się o 180° dodatkowo muszą oni podnająć dość trudną decyzję. Anastazja nie jest w sumie zrozumieć zachowania Łukasza, a wiadomość o tym że wkrótce zostanie mamą wywraca całe jej dotychczasowe życie. Łukasz porzuca swoją kobietę aby wszystko przemyśleć i poukładać na nowo. Czy Łukasz poniesie konsekwencje swoich czynów? Czy Anastazja ułoży sobie życie? Czy kobieta odnajdzie się w roli matki?
~
Helena i Edward są małżeństwem z dużym stażem, a ich życie nie jest sielaka. Ciągle przytyki, awantury i nałogowo spożywany alkohol przez Edka nie wpływa korzystnie na relacje całej rodziny. Helena znosi wybuchy swojego męża, stara się spełniać jego zachcianki ale on nie potrafi tego docenić. Edward widzi tylko czubek własnego nosa. Jego choroba zmienia postrzeganie przez niego życia, w końcu zauważa swoje wnuczki ale też i córki czy ukochaną żonę. Mężczyzna za wszelką cenę chce zmienić a okres przedświąteczny sprzyja ku temu idealnie. Czy życie Heleny i Edwarda w końcu się ustabilizuje?
~
"Wybaczam Ci" to piękna historia owiana klimatem Bożego Narodzenia, o ludziach którzy mają problemy codzienne ale ich rzeczywistość ulega widocznej zmiaie. Autorka w książce porusza dość częsty problem a mianowicie alkoholizm i zaniedbanie przez to rodziny. Zaufanie i bliskość zwłaszcza obojga rodziców jest naprawdę ważna.
~
Każdy bohater w tej powieści jest inny ale każdy z nich ma swoje przemyślenia i niepewność ale łączy ich to że mają nadzieję na szczęście. Piekna i naprawde życiowa historia, która skupia się na relacjach rodzinnych ale przede wszystkim na wybaczaniu sobie nawzajem. Autorka pięknie przedstawiła jak wielką moc ma słowo przepraszam i jak ważne jest jego stosowanie.
~
Było to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki ale przyznam się, że naprawde podoba mi się styl pisania. Autorka skupia się na problemach dnia codziennego zwykłych rodzin. Książkę czyta się szybko i przyjemnie, magia zbliżających się świąt wpływa pozytywnie na odbiorcę i zmusza do refleksji. Polecam Wam te książkę własne w tym magicznym czasie bo warto pamiętać o tym, że słowo przepraszam jak i samo wybaczanie ma wielką moc a przynosi ogromną ulgę własnemu sumieniu. Polecam bo historia jest pełna emocji oraz refleksji, a grudzień jest idealnym miesiącem na zmianę.
Dziękuję wydawnictwu WasPos za egzemplarz ♥️
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2022-10-20
Joanna Szymczak
Elwira, starając się zapomnieć o trudnej przeszłości, bierze los w swoje ręce i postanawia zacząć życie na nowo. Z wielkim bólem serca wyprowadza się do...
Tamara jest dwudziestoczteroletnią samotną matką, mieszkającą w Gdańsku wraz ze swoim ukochanym synkiem oraz rodzicami. Jej ojciec jest alkoholikiem, który...