Danielle Steel to autorka, której nikomu nie trzeba przedstawiać. Jest jedną z najpopularniejszych autorek na świecie. Najbardziej znana z romansów, które są wyważone i trzymają klasę.
Nie bez powodu została okrzyknięta bestsellerową autorką powieści obyczajowych.
Jedna firma.
Pięć kobiet.
Wielkie ambicje.
"Fletcher and Benson" to prestiżowa agencja telentów, w której spotyka się pięć kobiet. Różnią się wiekiem, pozycją zawodową i doświadczeniem.
To co je łączy to determinacja i odwaga z jaką walczą o każdy dzień.
Jane jest asystentką, marzy o założeniu własnej firmy.
Hailey to agentka literacka, która po tragicznej śmierci męża została sama z trójką dzieci.
Francine to surowa szefowa działu literackiego, która po rozwodzie zmaga się z problemami finansowymi.
Merriwether to dyrektor finansowa, której mąż jest zazdrosny o jej pozycję w pracy.
Allie agentka dramatyczna i jej romans.
Co z tego wszystkiego wyniknie?
Co skrywa się za drzwiami agencji talentów?
"Wysoka stawka" to świetnie napisana powieść obyczajowa ukazująca realia dzisiejszego świata.
Jak trudno jest pogodzić pracę z życiem rodzinnym. Pracę, która całkowicie pochłania i aby wieść godne życie trzeba dużo poświęcić.
Autorka poruszyła na przykładzie tej historii problem wykorzystywania pozycji i stanowiska w firmie. Poruszyła problem z którym zmaga się wiele kobiet nagabywania, obmacywania, niemoralnych propozycji, prób gwałtu i szantażu.
Szczerze Wam polecam ten tytuł.
Czy znacie książki Danielle Steel?
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2022-06-15
Tłumaczenie: Krzysztof Skonieczny
Lukasz Turków
Michael był ulubieńcem ojca, a jego bliźniak Peter czarną owcą w rodzinie. Michael został lekarzem, a po śmierci rodziców odziedziczył prawie cały majątek...
Michael i Nancy... On - utalentowany młody architekt, owładnięty marzeniem o przyszłości, jaką będzie budował. Ona - piękna, uzdolniona malarka, która...