Taylor dołączyła do stowarzyszenia "Kappa Chi" by stać się bardziej towarzyską i pewną siebie osobą, więc kiedy siostry rzucają jej wyzwanie, nie może odmówić. Dziewczyna ma pójść do pokoju z Conorem, jednym z hokeistów. Chłopak zgadza się i później nakłania Taylor by udawali dalej, że coś między nimi jest - stają się parą "na niby". Czy Taylor oprze się urokowi Conora? Jakie tajemnice skrywa chłopak?
To już moje kolejne spotkanie z hokeistami z Briar i mam wrażenie, że każda kolejną książka autorki jest coraz lepsza! Poraz kolejny autorka stworzyła ciekawą i wciągająca fabułę z bohaterami, których polubilam od pierwszego momentu. Książka oczywiście pisana jest z perspektywy obojga bohaterów, dzięki czemu dowiadujemy się jak postrzegają otaczający ich świat, z czym nacodzień muszą się mierzyć oraz możemy poczuć ich emocje.
Autorka pod przykrywką humoru i początkowo lekkiej relacji między Taylor i Conorem zmierza do ukazania również poważniejszych problemów, takich jak szantaż, brak akceptacji, kompleksy.
Świetnie została tutaj pokazana przemiana Taylor - z brzydkiego kaczątka w piękną i pewną siebie kobietę. Natomiast Conor dzięki znajomość z dziewczyną w końcu stawił czoła przeszłości i przestał się zadręczać.
Ich droga do szczęścia nie była prosta, zarówno Conor jak i Taylor byli w stanie poświęcić naprawdę wiele, by chronić siebie nawzajem, oboje stawiali szczęście tej drugiej osoby na pierwszym miejscu, jednocześnie okazując sobie ogrom wsparcia, troski, jednak nie zawsze podejmowali racjonalne decyzje i dochodziło pomiędzy nimi do niesnasek, dlatego też ta historia jest niesamowicie realna.
"Wyzwanie" to pełna emocji, ciepła i humoru historia o odnajdywaniu swojego miejsca w życiu, samoakceptacji, wybaczaniu oraz prawdziwej i szczerej miłości. Więc jeśli lubicie takie klimaty, to ta książka będzie dla Was idealna!
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2021-11-03
Tytuł oryginału: The Dare
zakochanawksiazk
Pełna namiętności opowieść o dwojgu młodych ludzi, którzy odkrywają, że choć wzajemnie doprowadzają się do szału, nie mogą bez siebie żyć... Summer...
Uzależniający romans hokejowy, który podbił TikToka! Tego lata Diana Dixon ma ręce pełne roboty: przygotowania do turnieju tańca, dwa etaty i były...