Okładka książki - Za horyzont

Za horyzont

Iga jest aktorką, która kreuje głównie swój wizerunek na Instagramie. Właśnie otrzymała możliwość zagrania w nowym filmie. Na planie poznaje Adama, który jest autorem scenariuszu do filmu. Igę i Adama zaczyna łączyć wyjątkowa więź. Czy dadzą sobie szansę na miłość? Jak potoczą się ich losy?

Słyszałam wiele dobrego o książkach @tomaszkieres i dlatego postanowiłam się skusić i przeczytać w końcu jakąś książkę autora. Jak więc wypadło moje pierwsze spotkanie z jego twórczością?
Muszę przyznać, że historia Igi oraz Adama bardzo mi się podobała, zostałam wciągnięta do ich świata od pierwszych stron tej powieści. Postaci z książki są bardzo realistycznie, zmagają się z przyziemnymi sprawi, popełniają błędy, więc bardzo łatwo się z nimi utożsamić. Główne postaci spotykają się na planie filmowym, chociaż oboje są zupełnie z innych światów - Iga jest aktorką, która lubi być w błysku fleszy, zaś Adam nauczycielem i debiutującym scenarzystą - to między bohaterami zawiązuje się pewna więź. Cieszę się, że autor poprowadził tą relacje bardzo naturalnie, wszystko toczyło się po prostu swoim rytmem.
Bardzo zaciekawił mnie proces kręcenia filmu, w tej książce mogliśmy chociaż trochę dowiedzieć się jak to wygląda "od kuchni", a dzieje się tam naprawdę sporo.
Bohaterowie na własnej skórze przekonali się, że nie można przewidzieć tego co się wydarzy, zaczęli żyć chwilą, która była ich i tylko ich. Dopiero później przyszedł czas na rozliczenia, przemyślenia i znalezienie odpowiednich słów by powiedzieć to co najważniejsze.
"Za horyzont" to przede wszystkim historia o odnajdywaniu siebie i swojego miejsca w życiu, o dokonywaniu wyborów, przełamywaniu własnych lęków oraz prawdziwej miłości, która zdarza się tylko raz. Myślę, że ta historia jest idealna by oderwać się od trudów dnia codziennego, z pewnością dostarczy czytelnikowi wielu skrajnych emocji. Z chęcią sięgnę po inne książki autora. Moja ocena: 8/10.

Informacje dodatkowe o Za horyzont:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-03-02
ISBN: 9788381958356
Dodał/a opinię: zakochanawksiazk

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna bóg

Zobacz opinie o książce Za horyzont

Kup książkę Za horyzont

Przerwana lekcja angielskiego
Tomasz Kieres0
Okładka ksiązki - Przerwana lekcja angielskiego

Ulotny czar nastoletniej miłości - wierzą, że jest na całe życie, a jednocześnie tak niewiele od nich zależy. Kiedy przychodzi nagłe rozstanie, nie dostają...

Nasz kawałek świata
Tomasz Kieres0
Okładka ksiązki - Nasz kawałek świata

Dla mnie odwrotu już nie było. Obiecałem, że będę czekał i czekałem. Tylko tam gdzie była ona, był nasz kawałek świata. Kuba uważa, że wszystko w...