Okładka książki - Zaczytana i Bestia

Zaczytana i Bestia

Tom 3 cyklu Once Upon a Con

Tak to już jest, że każda nastolatka ma swojego idola, jest to najczęściej aktor lub piosenkarz i, pomimo że taka gwiazda pewnie nigdy nie spojrzałaby na zwykłą dziewczynę, miło jest czasami pomarzyć o takim spotkaniu sam na sam.
Rosie goniąc psa spotkanego na drodze, wbiega do domu, który wydaje jej się, nie zamieszkały i przypadkiem topi w basenie egzemplarz drogiej książki. Niestety okazuje się, że w domu mieszka jeden z najsławniejszych aktorów Vance, a jakby tego było mało, musi zapłacić za książkę, którą zniszczyła, ponieważ ani ona, ani jej tata, nie mają za dużo pieniędzy, postanawia odpracować całą kwotę. Vance nie wiadomo czemu cały czas podczas jej pobytu w jego domu jest dla niej nie miły, więc dziewczyna stara się trzymać od niego z daleka, ale pewnego dnia Rosie odkrywa, że uroczy chłopak z konwentu, który z nią rozmawiał i rozkapryszony aktor to ta sama osoba.
Część trzecia, jak i poprzednie nawiązuje do pewnego serialu i konwentu, który organizowany jest na jego cześć, znowu panuje luźna atmosfera oraz wspomniane jest coś, co nie jest raczej tematem w innych książkach, między innymi pary jednopłciowe oraz osoby niebinarne. Cieszę się, że książka pokazuje, że takie osoby są wśród nas, ponieważ są to ludzie tacy sami jak my i również zasługują na szacunek i równe traktowanie.
Oczywiście książka to nierealna opowieść o tym jako to zwykła dziewczyna i gwiazda ekranu zakochują się w sobie. Rosie nie da się nie lubić, jest mała i niezdarna a przy tym bardzo urocza, poza tym strasznie kocha swojego tatę, chociaż jest troszkę dziwaczny, całkiem niedawno straciła mamę, ale stara się trzymać i żyć dalej. Vance to chłopak, którego życie zostało zaplanowane jeszcze przed jego narodzinami, dlatego tak strasznie się buntuje i, pomimo że tęskni za mamą robi jej wszystko na złość.
Ta książka jest fajną opowieścią dla nastolatek, ale też ma do przekazania wiele ważnych mądrości, które można dostrzec, dopiero wtedy, kiedy zagłębimy się mocno w lekturze. Doceniajmy swoich rodziców i swoje dzieci, słuchajmy ich i dostrzegajmy ich potrzeby, a dzięki temu nasza komunikacja będzie o wiele lepsza.

Informacje dodatkowe o Zaczytana i Bestia:

Kup książkę Zaczytana i Bestia

Geekerella
Ashley Poston0
Okładka ksiązki - Geekerella

Pokochaj magię fandomu! Elle Wittimer jest geekiem, a jej całe życie to Starfield, klasyczna seria science fiction. Kiedy dziewczyna dowiaduje się o konkursie...

Księżniczka i fangirl
Ashley Poston0
Okładka ksiązki -  Księżniczka i fangirl

Niesamowita autorka Geekerelli powraca z historią, która zapiera dech w piersi!Nikt nie broni ulubionego uniwersum tak zaciekle jak fandom! Imogen...