Okładka książki - Zaginiona księga

Zaginiona księga

Przyjaciel jest takim człowiekiem, który jest z nami w każdej sytuacji - dobrej czy też złej.

Prawdziwych przyjaciół można poznać w trudnych zdarzeniach w naszym życiu.

Przyjaciela przecież nic nie może zastąpić, dzięki niemu życie jest piękniejsze. Obok miłości przyjaźń jest najważniejszym uczuciem w ludzkim życiu.

"Zaginiona księga " pokazuje Nam jak ważna w naszym życiu jest druga osoba - przyjaciel . Kiedy popełniamy błędy lub czegoś nie znamy ,nie wytyka ich nam w bolesny sposób i nie wyśmiewa braku wiedzy. Alojzy i Wanda muszą dotrzeć w pewne miejsce na półce w atykwariacie . Czy im się to uda ? Co wyniknie z jednej pomyłki ? Czy uda się znaleźć sposób ,aby wszystko skończyło się dobrze ?

"Rozmowa ta uświadomiła Wandzie dwie rzeczy : że bardzo mało wie o kameleonach i że dawno nic nie jadła ".

Bajka zabierze młodszych i starszych czytelników w niezwykłą podróż .

Znakomite ilustracje ,dodatkowo umilą czas podczas czytania . Natomiast bohaterowie to barwne postacie ,które trochę się pogubiły ...dlaczego musicie sprawdzić czytając . Oprócz znakomitej lektury ,autorka przechwyciła do tekstu ważne tematy . Między innymi o przyjaźni,pomaganiu oraz empatii.

Lektura jest znakomitym sposobem do spędzenia czasu z dziećmi . Dajcie się porwać tej historii.

Ciekawostką jest to,że  inspiracją do napisania tej historii było prawdziwe zdarzenie! Do tego spotkacie tutaj postacie z cyklu Kwiatu Datury .

Informacje dodatkowe o Zaginiona księga:

Wydawnictwo: selfpublishing
Data wydania: 2023-12-06
Ilustracje:Iwona Pastuszka - Vedral
Dodał/a opinię: Kumbrysia

Zobacz opinie o książce Zaginiona księga

Kup książkę Zaginiona księga

Pożoga
Kamila Goszczyńska0
Okładka ksiązki - Pożoga

Podczas gdy Amber zostaje uwięziona przez krasnoludy, w Wereldzie dokonują się zmiany, które po raz kolejny zaburzają porządek rzeczy. Mag Yef zbliża się...

Płomień
Kamila Goszczyńska0
Okładka ksiązki - Płomień

,,Niebo zasnuło się chmurami, ale było ciepło. Pole bitwy nadal wypełniały trupy, a w różnych obozach wciąż płonęły stosy". Ludy pogrążającej się w chaosie...