Okładka książki - Zaginione dziecko

Zaginione dziecko

... Prawdę o śmierci jej matki zna milczący świadek.

Trzynastoletnia Rebecca Waterhouse była w domu Seaview Cottage, gdy jej ojciec zabił matkę.
Iris i Jessie, dorosłe córki Rebecci, wiedzą, że ich matka nie chce wracać do tego co zaszło tamtego dnia.
Kiedy Jessie znika z chorym noworodkiem, Iris czuje, że musi odpowiedzi szukać w przeszłości.
Czy uda jej się dotrzeć do mrocznego sekretu skrywanego przez Seaview Cottage?
"Zaginione dziecko" to thriller, który już na wstępie serwuje nam tajemnicę, która wciąga i nie pozwala przerwać jej poznawania.
Co takiego skrywa Rebecca? Kropla po kropelce autorka drąży i wciąga coraz mocniej, by ukazać brutalną prawdę.
Autorka poprzez historię, którą napisała pokazuje nam jak działa i jaki wpływ na kobietę może mieć psychoza poporodowa.
O tym się nie mówi, a kobiety często są napiętnowane przez otoczenie. Zostawione samym sobie, że swoim strachem i często nieszczęśliwym finałem.
Autorka w powieści pokazała jaki był stosunek do kobiet, przemoc domowa wobec nich, a także pokazuje obraz traumy osób wracających z wojny i ich rodzin.
"Zaginione dziecko" to wyważony, spokojny, ale mocno dający do myślenia thriller.

Informacje dodatkowe o Zaginione dziecko:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2022-08-24
Tytuł oryginału: The Lost Child
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Zaginione dziecko

Kup książkę Zaginione dziecko

Dziewczyna z listu
Emily Gunnis0
Okładka ksiązki - Dziewczyna z listu

Ivy zaszła w ciążę jako nastolatka i w 1956 roku została wysłana do St Margaret – domu dla niezamężnych matek w południowej Anglii, prowadzonego...

Tajemnica położnej
Emily Gunnis0
Okładka ksiązki - Tajemnica położnej

Nowa powieść Emily Gunnis to historia zaginionej dziewczyny i niewinnej osoby, oskarżonej o uprowadzenie, która ma do wyboru – dźwignąć odpowiedzialność...