Okładka książki - Zakazane życzenie

Zakazane życzenie

Sięgając po "Zakazane życzenie" kierowałam się głównie wyglądem okładki, oraz opisem. Książka wydawała mi się ciekawym odtworzeniem baśni 1001 nocy. Jednak to co znalazłam w środku przerosło moje oczekiwania.

Zarah jest potężnym dżinem, który nie widział świata przez ostatnie 500 lat. Wielu ludzi szukało lampy w której się znajdowała, jednak nikt nie spodziewał się, że znajdzie ją uliczny złodziej- Alladyn. Znajdując lampę Alladyn zyskał możliwość wypowiedzenia trzech życzeń, jednak za każde z nich będzie musiał zapłacić. Chłopak postanawia, że podbije serce księżniczki, zużywając niektóre życzenia. Jednak podczas pobytu w pałacu Zarah niespodziewanie zakochuje się w Alladynie, co powoduje pewne komplikacje.

Świat wykreowany przez autorkę oczarowuję i dodaje klimatu powieści. Przekonująco sportretowani bohaterowie, obdarzeni zaletami i wadami, darzymy ich sympatią, łatwo się z nimi zaprzyjaźniamy, chętnie śledzimy ich losy, kibicujemy w trudach podejmowanej walki. Płynna i wartka akcja, sprawia że z przyjemnością zagłębiamy się w książkę, a sekrety, tajemnice i niewyjaśnione sprawy z przeszłości, do których musimy dopiero dotrzeć, zaciekawiają nas, przez co ze z niecierpliwością przewijamy kolejne strony powieści. "Zakazane życzenie" to idealna lektura na czas wolny, podczas którego wciągniemy się w pełną tajemnic, zagadek i nieoczekiwanych zwrotów akcji powieść.

Informacje dodatkowe o Zakazane życzenie:

Język oryginału: Polski
Tłumaczenie: Maciej Pawlak
Dodał/a opinię: Wiiki_books

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Zakazane życzenie

Kup książkę Zakazane życzenie

Geneza
Jessica Khoury0
Okładka ksiązki - Geneza

W tajnym laboratorium, ukrytym w amazońskiej dżunglii, naukowcy stworzyli nieśmiertelnego człowieka. Pia jest pierwszą istotą doskonałą, która ma dać początek...